Haapsalu vapimärgi saavad Aigro, Ender ja Padama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kalju Aigro. Foto erakogu

Haapsalu linnavolikogu otsustas täna, et sel aastal antakse Haapsalu linna vapimärk Kalju Aigrole, Valli Enderile ja Vladimir Padamale. Aukodaniku tiitlile kandidaate ei esitatud ja seda tiitlit välja ka ei anta.

Ettevõtja Kalju Aigro on aastatel 1996-2017 olnud ka Haapsalu linnavolikogu liige ja on ühtlasi pikima staažiga volikogu liige läbi aegade. Neli järjestikust koosseisu oli Aigro volikogu aseesimees.

Aigro oli vapimärgile esitatud ka mullu, kuid toona otsustas volikogu välja anda kaks vapimärki ning Aigro jäi volikogu hääletusel alla Puise Nina talu perenaisele Leili Jõgisoole ja Haapsalu uksetehase juhile Ago Soomrele.

Teine vapimärgi saaja, Valli Ender, oli kauaaegne Ridala volikogu liige, ta on külaeelu edendaja ja pensionäride eestkõneleja.

Vladimir Padama on staažikas koolijuht, kes on olnud nii Haapsalu I keskkooli kui ka Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi direktor. Samuti on ta töötanud Lääne maakonna haridusosakonna juhatajana.

Kuna Haapsalu linnapea ja volikogu esimehe vabariigi aastapäeva vastuvõtt jääb ära, antakse vapimärgid üle mai alguses, mil tunnustatakse ka linna tublimaid kultuuri-, sotsiaal-, noorsoo- ja haridustöötajaid.

Vladimir Padama. Foto arhiiv
Valli Ender. Foto arhiiv
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanikule
3 aastat tagasi

väga tore ettepanek . Rommy on tõesti seda tiitlit väärt. Aastaid korraldanud põnevaid üritusi,mis linnale kuulsust toovad. Peabki väärtustama ka nö tavainimesi. Mitte alati juhte,direktoreid või volikogu liikmeid.

kodanik
3 aastat tagasi

Ega tänane volikogu oma seltskonnast kaugemale näe. Tegusaid inimesi on palju teisigi, keda võiks tähele panna, aga jääb mulje, et neid aumärke jagub ainult omadele. Ühe näitena tooks RommY. Mees oli Augustibluusi sünni juures, iga-aastased Nostalgiapäevad on saavutanud suure populaarsuse, tänu temale on SEE teater elujõuline ja kui vaja tuleb ta ka Peeter Suurena linnatänavale jne.jne. Kas tõesti teda siis ei märgata?

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Tõenäoliselt kandidaadi esitamiseks ei pea volikogu liige olema. Kui arvatakse, et võiks just Rommyt soovitada, peab keegi kohalik avalduse kirjutama ning arvestama, et kõigepealt küsivad otsustajad: kes-see-sihuke ettepaneku tegija on?, mitte: miks just Rommy? Tavaliselt inimesed ei soovi ametnike tähelepanu ning nii see asi jääbki.

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Vanamoodne

Kui aus olla siis tahtsingi Rommyt ka esitada, aga kui ´lugesin seda taotlusavaldust, siis avastasin, et see oli minusuguse inimese jaoks küllaltki keeruliseks tehtud. Ma pidanuks teadma isegi vast Rommy sünniaega (???) ja siis leidsin, et tõesti linnavurfadel on ligipääs seesuguste andmete juurde lihtsam ja las nad siis esitavad omasid.

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Tänan, Kodanik, et oled vähemalt üritanud taotlemist. Ehk ka Kõigekõrgem väärtustab Rommy ürituste helgemat poolt, edastades talle kaudselt meie tänu. Mis see vapimärkki olemuselt muud on

Toits
3 aastat tagasi

Kõik vapimärgid viigiäärde salmonitele.

Ahto uimane
3 aastat tagasi

Miks Moor ei saa vapimärki ja tublima aktivisti võu kodaniku tiitlit? Linnas kõik korras kui mees ringi liigub.

sellepärast
3 aastat tagasi
Reply to  Ahto uimane

et ei ole selline pugeja nagu ridala aktivist

jube
3 aastat tagasi

Padama on ju vana kommar ja okupatsioonireziimile takkakiitja. Poega, kui mausoleumi valvurit Moskvas, topiti ka igal pool eeskujuks.

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  jube

Võrreldes põranda alla läinud, majandust ja omariiklust aktiivselt õõnestavate refikommunistidega on hr. Padamaa mu meelest mõistlik olnud. Ei meenu inetuid skandaale ega otsest komprat. Ta poeg ei paistnud kooliajal ideelisem punane kui teised. Aga inimese sisse muidugi lõpuni ei näe. Vahel on olulisem järjepidevus, mida keegi kannab, a.j. on vapimärgi saaja põline ja mitme põlvkonna-aegne koolidirektor.

Valdo
3 aastat tagasi

Palju õnne! Väga õige valik.
Päikest soovides Valdo.

rae
3 aastat tagasi

Palju õnne!