Linnafirma juhi preemia ärritas volikogu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu Linnahoolduse endine juht Alo Lõps rma kontori juures mai algul. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse endine juht Alo Lõps rma kontori juures mai algul. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu revisjonikomisjoni esimehe Toomas Vallimäe hinnangul võiksid linna kõikide allasutuste nõukogude koosolekute protokollid olla avalikud.

Vallimäe sõnul tulenes ettepanek OÜ Haapsalu Linnahooldus nõukogu veebruari koosoleku protokollist, millest selgus, et nõukogu otsustas maksta 2019. aastal tehtud töö eest preemiat ettevõtte raamatupidajale Angelina Schwindtile ja toonasele juhile Alo Lõpsile. Schwindt sai tulemustasuks ühe kuu palga ehk 1700 eurot ja Lõps lisatasuna kahe kuu palga ehk 4200 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naaber
4 aastat tagasi

Kus spaas ma peatun ja kus mitte on küll nüüd päris selge.

Postimees
4 aastat tagasi

Võimalik vaid Haapsalus…
Kindlalt edasi!

Kohalik
4 aastat tagasi

See, et preemiat makstakse hea töö eest on mõistetav ja selles ei ole midagi eriskummalist, kuid antud juhul on Lõpsi puhul tegemist väga halvasti tehtud tööga ja selle eest premeerida on põhjendamatu. Preemia maksmise hetkel oli kodanik juba kahes kohtuastmes süüdi mõistetud, lugedes nõukoguliikmete kommentaare siis need on pehmelt öeldes rumalad (ilmselt näitab see nõukoguliikmete võimekust).

kohalikule
4 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Nõukogu liige saab selle töö eest kopsaka tasu. Ise ju juhib firmat, kuidas sa siis halvasti saad kirjutada. Enamus LV liikmeid (kui mitte kõik?) on kusagil nõukogus lisa teenimas.

linnakodanik
4 aastat tagasi

No muidugi, kes on linnahoolduse nõukogu liige ja volikogu rahanduskomisjoni esimees ühes isikus? Pole vaja imestada – Lõpsi kamraad, kellega ta koos kriminaalkaristuse sai – R.Lepp!!!!!!!!! Või ma eksin hr Karilaid?

varsti loeme
4 aastat tagasi

kuidas ärritunud volikogu ennast suure preemiaga maha rahustas

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  varsti loeme

Ärritunud oli vaid üks volikogu liige. Komplekt kummitempleid on asjaga rahul.

Kägu
4 aastat tagasi

Tundub,et vaja on uut linnapead. Ja valimised pole enam kaugel.

Seda et
4 aastat tagasi

Kuidas Schwindt sinna tööle sai ja sellise palga peale, abikaasa abil või? Lõhnab korruptsiooni moodi.

kah maksumaksja
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Linnajuhid a`la Sukles ja Karilaid öelge, mis ikka toimub nende maksumaksjate rahadega? Kas tegu ei ole mitte suure SIGADUSEGA? Olete niigi mehitanud toiduahelasse kõik oma lähikondsed ja siis veel palkadega ning preemiatega veel ka üle kullanud. Mille eest maksti veel M.Schwindti naisele preemiat? Kuidas küll on võimalik nii üleolevalt tegutseda?

Lugeja
4 aastat tagasi

Näed on ka nii võimalik. Ja paljukest me üldse teame? Jõudu tööle!

miks?
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Klassikaline- Naine ja heal töökohal, naine ja saab preemiat ?? No sellele peab ikka põhjenduse leidma, see ei saa ju mitte õige ja aus olla !! Muidugi – kõik tänu tema mehele sest ainult tänu meestele on naised võimelised enda palka välja teenima!

Tegelikult
4 aastat tagasi
Reply to  miks?

Olgem ausad, tänavalt tulnud raamatupidaja seda kohta poleks saanud, poleks lihtsalt olnud pakkujat. On selline kuulutus kusagil üleval olnud, et otsime raamatupidajat 1700 eurosele palgale?

Erx
4 aastat tagasi

Jälle see Linnamajandus oma heategudega. Mis seal linnas küll toimub? Samas poliitikud ei vastuta millegi eest, erafirmas võetaks selline nõukogu omanike poolt erakorralise koosoleku käigus kiirelt maha.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Erx

Linnahooldus ikka

No
4 aastat tagasi

Mis palgad?! Kuulge, mis jutt see on, et linnal raha ei ole. Ausalt, sellist raha Haapsalu linnas palgaks maksta ja preemiaid otsa, see mitte ei näita, et linnal raha on, vaid seda võib võtta rahva mõnitamisena.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  No

Tüüp tegi ikka kõvasti tööd ka lausa kriminaalselt, Sukles and Co otsustas nii vinget sooritust premeerida

Hullumaja puhvet
4 aastat tagasi

Hästi läheb. Ainult, et tegu on maksumaksjate rahaga ja seda paistab jaguvat. Nii, et lõpetada möla LV et raha pole. Hakake tegutsema.