Lahkus lasteraamatukogu kauaaegne direktor Kristi Alaküla

Lääne Elu

info@le.ee

Teisipäeval lahkus meie hulgast Haapsalu lasteraamatukogu kauaaegne direktor Kristi Alaküla (25.04.1947-14.04.2020).

Tallinna pedagoogilises instituudis inglise keele filoloogiks õppinud Alaküla tuli Haapsallu inglise keele õpetajaks ja jõudis töötada ka muuseumis. 1981. aastast sai temast Haapsalu raamatukogu lasteosakonna juhataja. Oma töisest elust pühendas ta lasteraamatukogule 35 aastat.

Aega, mil Alaküla lasteraamatukogu juhatas, jäid näiteks koostööprojektid Rootsiga ja arvutite kasutuselevõtt raamatukogus. Samuti läbis lasteraamatukogu sel ajal põhjaliku renoveerimise, mille tulemuseks on Haapsalus nüüd õdus ja vaimsusega täidetud raamatute kodu, kus askeldab alati palju lapsi.

Kolleegid meenutavad Alakülat kui head juhti, kes oli põhjalik, täpne ja metoodiline, võttis aega planeerimiseks, ettevalmistusteks, mõtles samm-sammult detailideni läbi tegevuskava ja viis selle kõik siis lõpuks mängleva kergusega ellu. „Kadedaks tegi tema ratsionaalne mõtlemine ja läbinägelikkus. Kui teised alles probleemi emotsionaalselt läbi arutasid, tabas tema kiiresti tuuma ja tagamaid. See tegi temast suurepärase juhi ja hea töökaaslase,” ütlevad kolleegid oma järelhüüdes.

2010. aastal tunnustas Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp Kristi Alakülat pühendunud töö eest laste raamatukogulikus teenindamises Kultuuritegija tiitliga. Aastal 2015 nomineeriti ta ERÜ aasta lasteraamatukoguhoidja tiitlile. Samal aastal pälvis Alaküla Haapsalu kultuuriedendaja aunimetuse pühendunud töö eest Läänemaa Keskraamatukogu lasteosakonnas ning aktiivse koostöö eest koolide ja teiste lasteasutustega.

Kristi Alaküla ärasaatmine on pereringis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments