Haapsalu tänavad on tühjad

Lihula poes olid eile keskpäeval mõned üksikud ostjad. Kaupa jätkus. Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11
Lihula poes olid eile keskpäeval mõned üksikud ostjad. Kaupa jätkus. Malle-Liisa Raigla

Esmaspäeva ennelõunal olid Haapsalu tänavad tühjad, vihma kallas, vaid üksikud inimesed kõndisid ringi. Veidi rohkem liikus autosid, kuid vähem kui tavalisel tööpäeval.

Ei saa öelda, et kodus püsiti vaid viiruse levimise hirmust, rohkem võis inimesi nelja seina vahel hoida vihmane ilm.

Kohvikud kinni

Paljud muidu talvel lahti olevad Karja tänava söögikohad olid kinni. Avatud olid vaid Müüriääre kohvik ja Dietrich. „Võtame päev korraga,” ütles Müüriääre omanik Marget Vatku.

Praegu on kohvik lahti lühendatult – kell 12–18. „Kui käive väga madalaks läheb või mõni töötaja haigestub või käsk tuleb, paneme kinni. Praegu põhjust ei ole,” ütles Vatku.

Vatku lisas, et rahvast käib praegu kohvikus vähe ja nad meelitavad inimesi söögikohta poole odavamate kookidega. „Parem ikka kui need maha kanda,” ütles Vatku.

Koroonaviiruse tõttu on uksed sulgenud Talumehe kõrts, Taksi pubi, Vutipesa resto ja Mesimoka kohvik. Mesimoka ja Taksi ustel on sildid, mis ütlevad, et söögikoht on suletud. Talumehe kõrtsi silt ütles, et ära jäävad kõik üritused ja operatiivselt saab infot sotsiaalmeediast. Seal teatas kõrts, et on esmaspäevast suletud.

Haapsalu kultuurikeskuses on avatud vaid raamatukogu. Ka seal ei pääse inimesed vabalt sisse-välja käima, mõlemale poole ust oli eile pandud laud. Silt nende juures ütles, et väljastatakse vaid ette tellitud raamatuid. Ühtegi hingelist näha ei olnud.

Eile oli doonoripäev ja inimesed said rõdusaalis verd loovutada. Raamatukogu nurga taga olid valmis pandud nööridega postid – selleks, et inimesed kaugemale maja peale kondama ei pääseks. Kultuurikeskuses ei toimu enam ühtegi üritust.

Poes rahulik

Haapsalu kaubamajas oli olukord rahulikum kui möödunud nädala lõpus. Kaks neiut mõtlesid enne toidupoodi sisenemist, kas võtavad ostukorvi või mitte. Otsustasid mitte võtta.

Poes oli ostjaid pigem vähe. Üksikud riiulid olid veel tühjad, taas olid kaupadega täidetud kuivaineriiulid ja lihaletid. Nädala lõpus tühjaks ostetud tualettpabeririiulid olid täis. Tunglemist enam ei olnud, otsas oli vaid kõige odavam.

Kaubamajas asuvatest kauplustest oli ukse sulgenud Apollo raamatupood. Kuigi Apollo kett teatas juba nädalavahetusel, et suleb kõik ketti kuuluvad kohad – Haapsalus on neist vaid raamatupood –, tulid inimesed eile kaubamaja uksest sisse, põrkasid vastu Apollo turvaseina ja pöördusid tagasi välja.

Veel olid kaubamajas suletud Africa pubi, lukksepp ja Tele2 esindus. Elisa andis eile teada, et suleb teisipäevast kõik esindused, eile oli esindus veel lahti. Samuti oli kinni Sensi pesupood – uks oli suletud, kuid ühtegi teadet ei olnud.

Vähemalt esmaspäeva päeval tundus, et inimesed püsivad kodus, nagu on soovitatud. Sellele aitas kaasa ka kehv ilm.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
4 aastat tagasi

Aga meie klubi liikmed pole kunagi linnatänavatel niisama sihitult lonkinud.
Meie poisid käivad poes tähtsaid oste tegemas ja siis istuvad rahulikult poe nurgataga maailma asju arutades.

Katrin
4 aastat tagasi

Pizza Grande Karja tänaval samuti avatud.Käisin ise söömas.