Valge sai ja rukkileib taanduvad eestlaste toidulaualt

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Inimeste eelistused leiva- ja saiatoodete suhte on muutunud. Foto: Pixabay
Inimeste eelistused leiva- ja saiatoodete suhte on muutunud. Foto: Pixabay

Viimane kümnend on kahandanud Eesti elanike leiva-saiasöömist umbes kolmandiku võrra. Iseäranis on vähenenud tavalise valge saia ja klassikalise rukkileiva söömine, nende asemele on tulnud seemneleivad ja sepikud, ent neidki süüakse kokkuvõttes vähem kui varem, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Leiburi toodangus tähistab lihtsat klassikalist rukkileiba Toolse leib.
“Selline toode, nagu ta praegu on, sureb tõenäoliselt välja,” ütleb Leiburi juht Asso Lankots otsekoheselt.

Eesti leiva-saia tarbimise kõige mustemad päevad on aga möödas, kõige hullem oli selle kümnendi keskel ehk kolm kuni viis aastat tagasi, kui ühiskonda haaras moehaigus – hirm gluteeni ees.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Asi pole gluteenis. Vähemalt valge saia puhul. See on suhkrut täis topitud (miks ta muidu nii magusa maitsega on) ja ebatervislik. Inimesed eelistavad täistera tooteid või sepikut.