Linnamäe üürimaja sai riigilt üle poole miljoni euro

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Koit Uus soovib koos Lääne-Nigula vallaga Linnamäele üürimaja ehitada. Foto: Urmas Lauri
Koit Uus ehitab koos Lääne-Nigula vallaga Linnamäele üürimaja. Foto: Urmas Lauri

Sihtasutus KredEx rahuldas OÜ Maali Üürimaja taotluse Linnamäele Maali kinnistule 12 korteriga üürimaja ehitamiseks. Projekti kogumaksumus on 1 358 560 eurot, sellest toetus 50% ehk 678 280 eurot.

OÜ Maali Üürimaja enamusosanik on Lääne-Nigula vald ja teine osapool ärimees Koit Uus.

Üürielamute ehitamise toetuse kord jõustus juulikuus ja sellega kehtestati tingimused kohalikele omavalitsustele, kes soovivad riigi toel arendada elamufondi.

Riik kavatseb kolme aasta jooksul anda selleks 20 miljonit eurot aastas. Toetuse määr on kuni 50 protsenti, ülejäänud kulutused peavad tulema kohaliku omavalitsuse omafinantseeringust.

Maksimaalne toetussumma kõigi taotlusvoorude peale kokku on kuni 2,5 miljonit eurot kohaliku omavalitsuse kohta.

Toetust antakse kohaliku omavalitsuse üksusele või tema valitseva mõju all olevale üksusele, kelle põhikirjaliseks tegevuseks on elamumajanduse korraldamine kohaliku omavalitsuse üksuse territooriumil ja kes haldusakti või halduslepingu alusel täidab vastavaid avalikke ülesandeid.

Projekti jätkusuutlikkust arvestades on keelatud üürielamu või selle osa võõrandamine uusehitisena valminud üürielamu puhul 20 aasta jooksul alates üürielamu püstitamisest ja ümberehitatud üürielamu puhul 15 aasta jooksul alates hoone ümberehitamisest.

Pooled on kokku leppinud, et esimesel võimalusel, kui projekt on ellu viidud ja on seaduslik võimalus vallal oma eesmärke täita ka osanikuks olemata, müüb vald ettevõtjale osa tagasi. Tagasimüük toimub hiljemalt 20 aasta möödudes üürimaja valmimisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments