Galerii: Jaama oja on lubadusest hoolimata puhastamata

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Jaama oja seisukord Valgemetsa tänava ja Männiku tee vahelisel lõigul on endiselt trööstitu. Marjakasvatusega tegelev ettevõte Spinoso alustas suvel oja kallastel võsalõikust. Langetatud võsa kuhjati ojasängi. See ajas läheduses elavad kinnistuomanikud tagajalgadele.

Kahe nädala eest oli Ridala vallamajas koosolek, kus kohtusid vallaametnikud, piirkonna elanikud ja Spinoso esindaja. Ridala valla majandusnõuniku Ailar Ladva sõnul lepiti koosolekul rentnikuga suusõnal kokku, et oja puhastatakse 23. septembriks. Eilseks ei olnud seda tehtud.

Ladva ütles, et kuupäev, millal ojasäng peab olema puhas, lükkus edasi. „Koosolekul suusõnaliselt lubatud tähtaeg oli ilmselt liiga rutakas,” arvas Ladva. Ladva teadis rääkida, et langetatud võsaga tegeleb edasi hakkpuitu tootev ettevõte Raja KT.

„Neil on planeeritud töid veel, kuid oktoobri lõpuks lubati ka seal võsa kraavist välja tõmmata ja ära hakkida,” rääkis Ladva. Kui asjad ei ole ka selleks ajaks hakanud liikuma, pöördub vald keskkonnainspektsiooni poole, kes hakkab asja menetlema. „Kevadiseks lumesulamisajaks peab takistuseta veevool olema tagatud,” ütles Ladva.

Jaama oja Männiku tee ja Valgemetsa tänava vaheline ala on maa-ameti kaardil märgistatud üleujutusohuga alaks. Ladva sõnul võib üleujutus tekkida siis, kui mere veetase tõuseb ja oja hakkab tagurpidi voolama, või suure hulga lume kiirel sulamisel.

Ojal on ka vana kitsas truup, mis ei suuda kevaditi lumesulavett ära uhtuda. Ridala vald kõrvaldas probleemi, kaevates truubi kõrvale lisakraavi, mida mööda sai üleliigne vesi ära voolata. Kuna rentnik ajas lisakraavi suvel kinni, kardavad naabrid suurt üleujutust.

Ladva lubas, et kevadel suurvee saabudes kaevatakse kraav lahti ja suurvesi pääseb truubi kõrvalt voolama. „Sügisel ei ole vett nii palju, et see ei mahuks läbi truubi,” selgitas Ladva.

Spinoso esindaja Ain Meentalo eile Lääne Elu telefonikõnedele ei vastanud.

Fotod: Arvo Tarmula

jaama oja11 jaama oja12 jaama oja13 jaama oja14 jaama oja15

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments