Haapsalu koguduse teenetemärk läheb tänavu Rendsburgi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

saksa kirik aurist

Hans-Joachim Haeger ja teeneterist, mis talle anti. Foto: erakogu.

Haapsalu Püha Johannese koguduse teeneteristi saab tänavu Rendsburgi Kristuse koguduse pastor Hans-Joachim Haeger, otsustas koguduse nõukogu pühapäeval.

Hans-Joachim Haeger oli aastail 1998–2013 Rendsburgis Christkirche pastor ja sel ajal paranesid kontaktid kahe koguduse vahel märkimisväärselt, nimetas Haapsalu õpetaja Tiit Salumäe ühe põhjuse teenetemärgi andmiseks. Haeger on Haapsalut külastanud mitu korda, ta käis Haapsalus ka mullu ja tänavu.

“Oleme saanud Saksamaalt palju abi,” lisas koguduse juhatuse esimees Madis Kütt.

Hans-Joachim Haeger on sündinud 25. aprillil 1948.

Esimest korda käis Haeger Tallinnas 1987. aastal. Side Haapsaluga tekkis tal järgmisel aastal, mil temast sai Rendsburgi Christkirche pastor. 2013. aastast on ta pensionil ja teeb vabatahtlikuna tööd kiriklikus hoolekandeasutuses, kus on 250 vanurit ja puudega inimest.

Rendsburgi ja Haapsalu sõprussuhted said alguse Haapsalu koguduse kaudu. Esimene sõprusleping sõlmiti 1989 Rendsburgi linna ja Haapsalu rajooni täitevkomitee vahel. See oli veel ajal, mil Nõukogude väed olid Eestis. Rendsburg oli aga NATO tugipunkt, seal asusid suured sõjaväelaod, meenutas Tiit Salumäe.

Tänavu augustis käis Haapsalu linna delegatsioon Rendsburgis tähistamas 25 aasta möödumist kahe linna vaheliste sõprussidemete algusest.

Mullu andis koguduse nõukogu teenetemärgi Haapsalu piiskopilinnuse tollasele juhatajale Ülla Parasele pühendunud töö eest linnuses.

EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärk antakse Eesti või välisriigi kodanikule Haapsalu kogudusele ja Haapsalule osutatud eriliste teenete eest. Koguduse nõukogu asutas teenetemärgi 2002. aastal, esimene märk anti 2003.

Teenetemärk antakse toomkirikus üle koguduse nimipühaku Johannese päeval 27. detsembril. Kontsertaktusel esitab Bachi, Tüüri ja Uusbergi loomingut Collegium Musicale Endrik Üksvärava dirigeerimisel. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments