Haapsalu kultuurimaja saab digikino

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu kultuurimaja soovib saada digitaliseeritud kino, mis võib maksma minna kuni 80 000 eurot.

„35millimeetriste lintide aeg on läbi,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Digitaliseeritud filmide näitamine tuleb interneti kaudu, kus litsentsi alusel saab kas teatud ajal või teatud arv kordi filmi näidata. Uue programmiga saaks Haapsalus näidata ka 3D filme. Kino digitaliseerimisega loodab Murumägi valmis saada aprilliks, mil toimub HÕFF, kuid oleneb, kas kultuurkapitalilt saadakse toetust ning kuidas hankega läheb. Möödunud aastal kasutas kultuurimaja HÕFFi ajal ajutist seadet.

Murumägi loodab, et kino digitaliseerimise toetuse saamisega läheb hästi, sest praegu toetatakse maakonnakeskuste kinode digitaliseerimist.

„Kino digitaliseerimine on aktuaalne, sellega tegeldakse üle Eesti,” ütles Murumägi.

Kino digitaliseerimise hinda ei osanud Murumägi öelda, kuid tõi näite, et Võrus läks see maksma 80 000 eurot, kuid seal tuli kõik seadmed välja vahetada.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hehe
9 aastat tagasi

pensioni eas pole võimalik digitaliseerida midagi …vahetage bossi 🙂

Rain
9 aastat tagasi

Paremaid ja rohkem filme võiksite ka kinno investeerida. Seda listi vaadates on koguaeg suht bollox teil ekraanil. https://online.le.ee/mistoimub/#/e28357c01e808b9ec773ddcaa9681c455ddbcb4b/search/category=kino