Arno Peksar: Omavalitsus on jäetud vaeslapse ossa

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

peksar

Hanila vallavanem Arno Peksar. Foto: Arvo Tarmula.

Kauaaegne Hanila vallavanem Arno Peksar otsustas kandideerida sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikokku.

Peksari sõnul tegi erakond talle möödunud nädalal ettepaneku kandideerida, kuigi sotside liige ta ei ole. "Kui sa ise midagi ei tee, siis ei tule ka midagi," lausus Peksar selle kohta, miks ta otsustas nõustuda sotside pakkumisega.

Peamine küsimus, mille eest ta riigikogus hea seista soovib, on omavalitsuste toetamine. "Rahaliselt on omavalitsus tegelikult jäetud riigi poolt vaeslapse ossa. Väga kerge on raha maha võtta aga millegipärast ei taheta seda enam tagasi anda," ütles Peksar.

"Omavalitsus on elanikkonnale kõige lähedasem tasand. Kui omavalitsus on viletsas rahalises seisus, siis see tähendab seda, et ei jätku võimalusi ja vahendeid, et kohalikke elanikke aidata." lisas ta.

Varem on Peksar kandideerinud riigikokku Keskerakonna ridades. 2007. aasta riigikogu valimistel kogus Peksar 176 häält.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
9 aastat tagasi

J-le,muidugi võiksid ov reformi ellu viia endised vallavanemad,aga elu näitab seda,et nad kaovad riigikogus kõik ära. Partei otsustab kõik ! Arno jää koju kuigi ega sind ei valita ka .

j
9 aastat tagasi

Omavalitsusreform on vajalik ja seda võiksid parlamendis just korraldada omavalitsuskogemustega saadikud.

No kuulge...lihtne ja loogiline
9 aastat tagasi

Enne kaotagu maavalitsused kui kohalikud omavalitsused.

topelt ikka käriseb, näe
9 aastat tagasi

OK. nõus! Kuigi ma pidasin silmas arvu ja piire. Nimeks olgu vald või midagi muud, see pole oluline. Eluaegne jahumine käib selle haldusreformiga, kuigi 15 omavalitsust on olemas. Kustutagu siis neel maakonnad ära???!!!

lihtne ja loogiline
9 aastat tagasi

pole vaja must miljonit omavalitsust. Meil on 15 maakonda, aitab neist ja mingeid valdu veel seal otsa ripnema on liiast. Või muidu, milleks need maavalitsused seal vahel on?

kodanik
9 aastat tagasi

ja mida on sotsid teinud kohaliku omavalitsuse heaks? palun kasvõi 3 tegu.