Vigased liiklustestid jätavad kaitseväe autojuhtideta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sõiduõpetaja Andrus Must ütles, et kui liikluseksamil on väga palju põrujaid, tuleb hakata probleemi lahkama. Foto: Urmas Lauri

Sõiduõpetaja Andrus Must ütles, et kui liikluseksamil on väga palju põrujaid, tuleb hakata probleemi lahkama. Foto: Urmas Lauri

Autokoolide liit on seisukohal, et transpordiameti saamatus teooriaeksami koostamisel viis kaoseni. Autokoolid nõuavad eksamivaldkonna ametnike tagasiastumist.

Viimase kahe nädala jooksul võttis transpordiamet kasutusele ebakvaliteetsed eksamiküsimused, mille tagajärjel kukkusid eksamitulemused 6–7 korda alla tavalise taseme. „See on meeletu hälve, see on probleem,” ütles Haapsalu kolledži liiklusohutuse õpetaja Tarmo Vanamõisa Lääne Elule.

Massiline liikluse teooriaeksamil põrumine võib ohtu seada ka Eesti kaitsevõime. „Mitusada sõdurit on täna graafikust maas, mis tähendab seda, et õppeprotsess venib, aga neil tulevad juba uued ülesanded, uued õppused peale. Aga kuidas sa lähed õppusele, kui sul ei ole veokijuhti?” arutles Vanamõisa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu.
13 tundi tagasi

Kuuskümmend aastat tagasi õppisid ise ja tegid ka amatööri eksami nagu niuhti aga juba vene ajal hakati neid teste täiendama st.vastusevarantides oli kolm õiget vastust millest üks oli nn.”kõige õigem”ja muidugi ka absoluutselt valevastus.