Üldplaneering viib Vormsi vallavanema ametist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Maris Jõgeva. Foto: Andra Kirna

Suure tõenäosusega saab Vormsi juba homme uue vallavanema, kes hakkab palka saama rohkem kui Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Vormsi vallavolikogu esimees Kata Varblane (valimisliit Avatud Vormsi) uue vallavanema nime eile Lääne Elule ei avaldanud, aga kinnitas, et see on talle teada ning märkis, et kui umbusaldusavaldus läheb läbi, siis tuleb valida uus. „Ja sellega koos peab olema ka palgaeelnõu,“ märkis Varblane.

Vormsi vallavolikogu homse istungi päevakorras on kolm punkti: vallavanem Maris Jõgevale (SDE) umbusalduse avaldamine, uue vallavanema valimine ning vallavanema töötasu ja hüvitiste määramine, sh prillide ostmine ja piiramatu mobiiltelefoni kõneaeg.

Senisel vallavanemal taolisi hüvitisi ei olnud ja tema kuupalk on olnud 2600 eurot. Uue vallavanema palk hakkab olema 3500 eurot, mis teeb temast Läänemaa kõige paremini tasustatud vallajuhi. Isegi Haapsalu linnapea Urmas Suklese palk jääb alla 500 elanikuga Vormsi tulevase vallavanema omale alla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saarel
1 tund tagasi

Saarel on pikka aega pinged ja selle põhjuseks on kardinaalselt erinevad vaated ja väärtushinnangud. Siin mingit kokkulepet olla ei saagi. Praegune eskiis on palju leebem kui on Ivo Sarapuu paljukiidetud teemaplaneering. Ja kuipalju ehitatakse praegu kehtiva üldplaneeringu alusel. Ja kuipalju on planeeritud seal eskiisil uusi elamualasid. Lisaks võimalused DP alusel ehitada. Ja kas see metsakiri oli siis farss, millele nii paljud alla kirjutasid.

Küsimus
1 tund tagasi

Kas volikoguproua volikogu esimees valetab, on tehtud ajupesu või on tõesti nii loll, et aru ei saa. Ehituskeeluvöönd ei saa olla kohe kuidagi suurenenud?

paradiisi
1 tund tagasi

saareke

pole
1 tund tagasi

seal mingit 500 elanikku, need fiktiivse sissekirjutusega kaaperpartei liikmed

Kloun
2 tundi tagasi

Tsirkus kuubis ,nagu mujal ei oleks seda vähest valla raha vaja kasutada , kui nimoodi laiali jagada

Mis küsimus
47 minutit tagasi
Reply to  Kloun

No sissekirjutatud maksumaksjad ju tahavad oma raha eest ka midagi saada. See pole laialijagamine vaid sihtotstarbeline kanaliseerimine.