Päästjad hoiatavad Lääne regioonis tõusuvee eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla
Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääne päästekeskus hoiatab, et ilmateenistuse andmetel võib eeloleval nädalavahetusel kujuneda Lääne regiooni rannikualade veetase keskmisest kõrgemaks.

Tugevamate edelatuulte tõttu võib tõus Pärnus ulatuda keskmisest ligi ühe meetrini, lühiajaliselt ka kõrgemaks. Kriitilise piirini vesi küll ei jõua, kuid päästeamet soovitab siiski hoolitseda selle eest, et vee läheduses seisvad autod oleksid võimalusel paigutatud asukohta, kus vesi neile ligi ei pääse.

Hiiu-Lääne päästepiirkonna juht Hannes Aasma ütles, et tavapärasest kõrgemaks võib veetase tõusta ka Läänemaal, aga reede hommikuse prognoosi järgi üleujutust tema hinnangul oodata ei ole.

Aasma sõnul on päästjad suhelnud Rohuküla sadamaga, et nad hoiataks parkla merepoolsesse külge parkimise eest. Aasma lisas, et seal on suurimaks ohuks laine, mis võib üle kalda visata ja parklas seisvatele autodele liiga teha.

„Jälgi ilmaprognoosi ning veetaseme tõusu Ilmateenistuse veebilehelt ning käitumisjuhistega tutvu Olevalmis.ee leheküljel,” soovitavad päästjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
noojah...
1 päev tagasi

Rohukülas on ikka pärast tormi autol kergelt kleepuv kiht peal, pargi, kus tahad. Parklas on merepoolse aia ääres parkides põhiline mure vee äravool. Lainetega tuleb igasugu kõntsa maa peale, mis ummistavad kaevude luugid-restid ära ja tulemuseks on väiksemat sorti veekogu, mis madalama auto võib lihtsalt ära uputada.
Kui parkla tasuline oleks, nagu projektiga ette nähti, siis oleks alust valdajalt nõuda vähemalt
kaevuluukide puhastamist. Aga, kuna kõike on vaja palju ja odavalt, siis las olla. Autod ei maksa ka suurt midagi.