Aivo Paljasmaa: rikkad nutavad ja vaesed naeravad

Aivo Paljasmaa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Omal ajal nägi ühiskonna vaesem ja tõrjutum osa jalgpallis head võimalust ennast tõestada ja välja elada. Palliplatsil ei läinud näiteks briti madrustele, sadamatöölistele ja üldse lihtrahvale korda oma valgekraedest eakaaslased, kes samuti hakkasid innukalt vutti taguma. Ühiskondliku positsiooni mõttes asusid nad vähemalt redelijagu pulki kõrgemal ja nüüd oli võimalus neile koht kätte näidata. Palliplatsil olid kõik võrdsed. Nagu näiteks sauna leiliruumi sisenedes. Ja on siiani, oled sa siis pärit sinivereliste suguvõsast või lihtsalt sõjapõgenik teisest riigist.

Jalgpall on olemuselt üks demokraatlikumaid spordialasid. Muidugi on siingi eelis pikkadel ja atleetlikel mängijatel, aga võrdselt nendega võivad särada ka üsna lühikesed mängumehed. Naised ka, sest jalkavaimustus on tänaseks haaranud eevatütreid üle maailma. Nagu meestegi puhul, ei loe siin mitte kellegi nahavärv ega usutunnistus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskumatu
1 päev tagasi

imeline, segaverelised sauna leiliruumis