Erkki Bahovski: Kaja Kallast ootab lai maailm

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Ehkki esmaspäeva õhtul ei suutnud Euroopa Liidu liidrid kokku leppida, kes saavad ühenduses kõrged ametikohad, püsib Eesti peaminister Kaja Kallas jätkuvalt konkurentsis.

Kallas on kandidaat Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kohale. Sellest tulenevalt tuleks uurida, missugune on üldse välisesindaja positsioon ehk mida Kaja Kallas Brüsselis tegema hakkab.

Mõistagi on suurim erinevus asjaolus, et Kallas ei esinda üksnes Eestit, vaid tervet Euroopa Liitu. See eeldab mitte üksnes tugevaid avaldusi (ehkki ka need kuluksid kõrge välisesindaja puhul aeg-ajalt ära), vaid konsensuse otsimist liikmesriikide vahel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
enn
3 kuud tagasi

Eesti? Pihtas, põhjas!
Lai maailm? Peatselt samuti põhjas!

uskmatu
3 kuud tagasi

60 aastat tagasi,kui igati lojaalne kolhoosi esimees keeras kolhoosi tuksi,siis edutati teise kolhoosi esimeheks ja kui seal ka kõrbes siis sohvoosi direktoriks!
Mis tõestab veel kord,et ajalugu liigub mööda tõusvat spiraali ja kõik kordub kuskil teisel tasandil !

Lollidemaa
3 kuud tagasi

”Liberaalses” maailmas edutatakse neid, kes on oma eelnevas ametis totaalselt läbi kukkunud, nagu nt von Ursula, kes hävitas Saksa kaitseväe, ja nüüd Kallas, kes viis Eesti majanduse juba 3 aastata tagasi Euroopa põhja, aga ikka edutatakse veel kõrgemale kohale.. jne. —täiesti tõejärgne maailm neil liberitel.

selline
3 kuud tagasi

ennustus maksab 1 rubla . 50 kopikat

Nimi (kohalik)
3 kuud tagasi

Eesti riik on juba uppi aetud, nüüd siis järg Euroopa käes! Jõudu, edu!