Kuuse tänava koolimaja ootab lammutamist

Kuuse tänava koolimaja. Foto: Urmas Lauri
Kuuse tänava koolimaja. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus andis välja Kuuse tänava koolimaja lammutusloa, kuid hooneid maha võtma ei kiirustata, sest luba kehtib mitu aastat.

„Sel aastal kindlasti mitte,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Linnavalitsuse projekti järgi läheb lammutamisele kogu Kuuse 1 asuv kompleks – nii koolimaja kui ka internaadihoone. Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul võib lammutamine maksma minna üle 100 000 euro ja seda on plaanis teha toetuse abil. Tänavu pole Kredex veel lammutamistoetuse vooru avanud.

1964. aastal valminud Kuuse tänava poolne koolihoone vanem osa on seisnud kasutuseta kaks aastat, ajast, kui 2022. aastal ajutiselt ruume kasutanud Haapsalu linna algkool majast välja kolis. Kooli võimlas ja 2005. aastal valminud juurdeehitises tegutsevad praegu huviringid ja mitmed iluteenuste pakkujad, kooli internaat on kasutusel hostelina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nendel
12 päeva tagasi

uute võimumajade ja koolimajade kriisiaja ehituse tagant paistavad kellegi suured taskud

põlislinlane
12 päeva tagasi

Selle kooli on aastail 1964 – 2020 lõpetanud üle 4000 inimese ja seal õpetanud mitusada õpetajat. See ei ole suvaline poollagunenud karjalaut tollest ajajärgust, vaid haridustempel. Ja ta ei ole nii halvas seisus kui püütakse pidevalt rõhutada. Jumal anna mõistust otsustajatele!

Nimi (kohustuslik)
11 päeva tagasi
Reply to  põlislinlane

Kas teie olete spetsialist? Kui jah, siis te ju teate, millise kvaliteediga vene ajal ehitati!

täpne
11 päeva tagasi

Kuuekümnendatel ehitati veel täitsa tugevaid maju. Nägin ise kuidas seda maja ehitati. Lapsevanemaid kaasati abitöödele. Kogu linn elas selle maja valmimisele kaasa. Kui 1973. aastal ehitati Lihula maanteele 2. Keskkool, siis selle kvaliteet lonkas, sest seda ehitasid ehituspataljoni sõdurid. Kuuse tänava koolimajaga olen seotud olnud kõik need aastad mil ta kasutuses oli ja tean üsna täpselt tema seisukorda. Ei tehtud sel ajal midagi nii kehvasti kui nüüd arvatakse. Loomulikult oli ka halvema kvaliteediga ehitisi, kuid selline eelarvamus, et nõuka ajal tehti kõike halvasti, on väga vale. Kui lähtuda sellest, et nõuka ajal ehitati kehvasti, siis ei seisaks väga paljud majad… Loe rohkem »

Mis jura
12 päeva tagasi

Ei oota

vanasõna
13 päeva tagasi

ütleb, et ei tasu vanasse kaevu enne sülitada , kui uus valmis pole

sobiks
13 päeva tagasi

ju ideaalselt linna varjupaigaks, kõik käe jala juures ja sinna mahuks ka linnavalitsus ära

riho
13 päeva tagasi

jah

vilistlane
13 päeva tagasi

No ei anna rahu selle maja olemasolu. Selle asemel, et otsida nutikaid kasutuslahendusi ikka lammutama. Eriti uus osa mis on alles 10 aastat vana. Laristamine missugune! Täiesti kilplased. Oleks maja korralikult ära renoveeritud (projekt ju oli ja keegi sai selle eest rahagi) poleks praegust ruumipuudust ebaõnnestunud ehituspärlis.

Nimi (kohustuslik)
13 päeva tagasi

Aru ma ei saa, miks osaliselt kasutuses hooned peab lammutama? Võiks ju hoopis leida tühjalt seisvatele ruumidele kasutuse!

nimi
13 päeva tagasi

Igale asjale kasutus leida tingimusteta, pole õige. Mõnel asjal saab lihtsalt aeg otsa ja kulutusi teha sellele pole rentaabel.

teadja
13 päeva tagasi
Reply to  nimi

Kui ei ole selle majaga erilisi seoseid olnud ja ei tea tema tegelikku seisundit mis võib- olla väljast ei paista, siis arvatakse , et tema aeg on otsas, aga tegelikult pole asi sugugi nii halb.

ABC
12 päeva tagasi
Reply to  teadja

Nikita aegne tüüprojekt,ehitatud kuuekümnendatel,buldooser lahendab küsimuse.

tähelepanelik
12 päeva tagasi
Reply to  ABC

Pool linna on selleaegseid ehitisi täis. Suurem enamus on kenasti ära renoveeritud nii seest kui väljast. Täiesti ebaadekvaatne suhtumine. Tundub, et paljudele tol ajal mitteelanutele tundub kõik mis sellel ajal tehti või toimus on väärt hävitamist ja unustamist, et kõik oli halb. Kas lammutame siis poole linna maha?

teadja
12 päeva tagasi
Reply to  ABC

Selliseid koolimaju on Eestis päris palju. Teadaolevalt on neist lammutatud ainult üks. Mustamäel ja seetõttu, et maja jäi korraks tühjaks ja vandaalid alustasid kohe tegevust ning ei olnud võimalik teda enam taastada. Ülejäänud on renoveeritud ja näevad päris head välja. Olen isegi mõnda neist näinud. Kas me tahame sellele majale ka Mustamäe kooli saatust?