Pakendite vedu muutub haapsallastele tasuliseks

Haapsalu saab juurde 20 avalikku pakendikonteinerit. Foto Malle-Liisa Raigla

Kuu aega pakendijäätmete veota olnud haapsallased saavad uuest kuust taas pakendivedu tellida, kuid peavad nüüd hakkama selle eest maksma.

Prügifirma Ragn-Sells teatas mai alguses, et lõpetab juunist Haapsalus pakendijäätmete veo. Kui suuremates linnades pakuti võimalust, et seni tasuta olnud pakendite äravedu saaks edaspidi tasu eest tellida, siis Läänemaal firma sellist võimalust ei pakkunud.

Eramajade omanikud, kellel oli tellitud kollase kotiga pakendivedu, mida prügifirma viis ära kord kuus, said teate teenuse lõppemisest teada vaid poolteist päeva varem. Kortermajad, kus oli samuti tellitud pakendivedu, said teenuse lõppemisest teada veidi varem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
40 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
1 kuu tagasi

Suure rohehulluse tuhinas ja loodushoiu uimas viskame nüüd pakendid üldprügisse ?

Ex laps.
1 kuu tagasi

Mis siis oleks, kui hakataks pakendeid, mida annab kauba ümbert eemaldada, juba kauplusesse maha jätma?! Kas siis tootjad hakkaksid rohkem pakendi suuruse ja vajaduse peale mõtlema?! Miks meie! peame suurtööstuste lollused kinni maksma?!

Anu
1 kuu tagasi
Reply to  Ex laps.

Ammu teada nipp.

Kkll
1 kuu tagasi

Ma ikkagi ootaks, et nad selle kollase koti ka edaspidi ära viiks, kas või raha eest. Praegu pakuti prügikasti tühjendamist aga sry, ei taha teist kasti juurde.

meid
1 kuu tagasi

röövivad rootsi pangad ja firmad

süvariik
1 kuu tagasi
Reply to  meid

…ja kohalikud kupjad, rahvas närigu muru. Millal see kannatus ükskord katkeb?

sorteerija
1 kuu tagasi

Miks ma peaksin oma köögikapis ka edaspidi hoidma viis erinevat prügi kogumisnõu kui hakkan kõige eest ühtemoodi maksma. Las siis prügifirma sorteerib ise seda prügi.

linlane
1 kuu tagasi
Reply to  sorteerija

Pealegi on see meie lollitamine. Tasuta äravedamise tuhinas hakkasime pakendeid eraldi koguma. Nüüd lõpetati tasuta vedamine ja pannakse uus tasuline kast taara kogumiseks. Selle kasti kasutamise eest (+ vedamise tasu) teenib prügifirma raha. Kahe kasti kasutamine on loomulikult kallim. Milleks mulle see lisakast täiendava tasu eest. Olgu üks kast prügi ja taara jaoks ja las Ragn Sells siis ise sorteerib. Kavalalt tehtud uuendus.

Nui
1 kuu tagasi
Reply to  linlane

Väga väga kaval süsteem!

Rünno
1 kuu tagasi

Kui olete Facebookis või Tinderis ja teie poole pöördub jõukas naine, kes soovitab teil investeerida krüptovaluutasse, ärge asuge selle “naisega” vestlusesse. Ja isegi kui teie hormoonid löövad sisse ja te ei saa ennast aidata, mida kuradit te investeerite oma raskelt teenitud raha, ilma, et oleksite eelnevalt uurinud. Ja krüptovaluutale pole võõras investeeringute räpane ja petturlik maailm

Pakend
1 kuu tagasi

Eks tuleb ära põletada, mis siin muud ikka teha. Olmeprügi hulka pole mõtet visata, sest siis saab konteiner kiiresti täis ja selle vedu on ikka ulmekalliks muutunud. Need pakendid on millegipärast 3x suuremad kui sisu ja võtavad jubedalt ruumi. Seega kõik, kellel võimalus, pange oma pakendid lihtsalt põlema.

Kodanik
1 kuu tagasi
Reply to  Pakend

Kes ise kütab, siis kasutabki pappi/paberit hakatusena.

Linlane
1 kuu tagasi
Reply to  Pakend

Piima ja mahlapakid saab ilusasti kokku suruda, kork uuesti kinni panna ja pakend on viis korda väiksem. Teen ammu nii.

Autoaken avaneb...
1 kuu tagasi

Kui auto aknast välja visata, siis see on tasuta….ja nii hakkab väga palju juhtuma.

Jeesus
1 kuu tagasi

Planeet Maa on juba samahästi kui päästetud, sest pudelite- pakkide korgid ei tule enam nende küljest ära!!

Kodanik
1 kuu tagasi
Reply to  Jeesus

Väga hästi tulevad ja veel kuidas. Inimene ise oma lollustega teeb maailmale lõpu.

Ex laps.
1 kuu tagasi

Vanasti oli piim klaaspudelis, mille sai tagastada ja ilusti asi toimis! Nüüd ostad apteegist 10 tbl, mis suures klaaspurgis ja millel 2× suurem karp veel ümber, milleks?! Pudruhelveste karp mahutaks 2× nii palju kui sees on jne jne…