Kool ja lasteaed on varjupaiga rajamise vastu

DCIM103MEDIADJI_0908.JPG

Kooli ja lasteaia vahele rajatavat varjupaika ei kiida heaks ei haridusasutused ega ümbruskonna elanikud. Foto Urmas Lauri

Lihula maanteele plaanitava kodutute varjupaiga vastu on Haapsalu linnavalitsusele esitatud kaks pöördumist: naabermaja elanikelt ja ühispöördumine läheduses asuvalt lasteaialt, koolilt ja spordibaasidelt.

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni ütles, et tema asukohta kõige sobivamaks ei pea. „Kas nad annavad lastele piisavalt head eeskuju?” küsis Mahoni.

„See ei ole sobiv koht,” ütles spordibaaside juht Sulev Vare.

Ka Lihula maantee 17 majaelanike 54 allkirjaga pöördumine rõhub sellele, et kooli ja lasteaia vahel ei ole varjupaigale sobiv koht.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul on pöördumised määravad. „Ka mina arvan, et lasteaia ja kooli vahel pole hea koht,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
52 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lillelaps
12 päeva tagasi

Huvitav,kas asja taga oli siis mõni ministeerium või, sest sellised projektid käivad päris kindlasti politsei ja linnavalitsuse teadmisel .Küsimus on ainult selles, kas ja miks rahvast ei teavitatud,sest praegu võivadki ringi liikuda erinevat laadi teooriad ja kuulujutud, kes või mis organisatsioonid või inimesed selle jama taga on ning kui isegi on tegemist positiivset laadi ettevõtmisega,siis teostus ja korraldus on halvasti organiseeritud .

Praegu võib jääda mulje, et mõte polnudki kodutute varjupaiga loomises,vaid näitamises,kuidas varjupaika ei tule,sest inimestele ei meeldi .Mitte niivõrd aga rumalavõitu asukohas .

kilpkonn
12 päeva tagasi

Ei imestaks samas üldse kui see Lihula maantee 17 korteriühistu 54 allkirjaga pöördumine linnavalitsuse poole ka kehtetuks kuulutataks, sest esiteks ei käi üldreeglina paljudes korteriühistutes omanikud isegi mitte koosolekutel ja teiseks arvestades kiirust, poleks ka imelik kui paljud allkirjad oleks andnud kas lapsed või lapsehoidjad .Rääkimata üürnikest .

Inimõigused
12 päeva tagasi

Kedagi ei tohi diskrimineerida tema välimuse ega nahavärvi pärast

Sonderkomando SS leutenant Hasser
14 päeva tagasi

Millest see mööbli jutt???
Kas need täisi täis süütevedelikku joovad olendid on nagu mööbel mida liigutada raha nimel ühest kohast teise???
Ennevanqsti nimetati sellist ärimudelit orjakaubanduseks ja selle eest oli skeemitamise peremehele ette nähtud surm poomise läbi…see on igati õigustatud ja õiglane karistus 😇😇

kodanik
14 päeva tagasi

Pärnus tööl 25, Raplas 13 inimest. Mõned neist kattuvad. Järjekordne MTÜ, kus põhiliseks abivajajaks on hunnik töötajaid, kes mujal tööd ei leia.

kodanik
14 päeva tagasi

Uurige välja kellele see asi kuulub ja asjad saavad selgemaks.

tähelepanelik
14 päeva tagasi

Haapsalus on vähe normaalseid mööblipoode. Ananke on ja Rug seal endise MEK i müüride vahel. Tühjaks jäänud majja võiks keegi jälle mööblipoe teha. See on ajalooline traditsioon. Aga arvata võib, et sinna tulevad igasugused tüübid, sest asi on ilmselt juba ära otsustatud. Ei hooli siinsed asjamehed rahva arvamusest. Nagu öeldakse las koerad hauguvad aga karavan liigub ikka edasi. Kahju!

Vali Reformierakond!
14 päeva tagasi
Reply to  tähelepanelik

Ei vea välja see mööblipood seal sellises olukorras, kus riik on kõige kehvema majandusega Euroopas ja rahva rahakott avaneb vaid hädavajalikeks ostudeks-makseteks.

martin, kaabuga
14 päeva tagasi
Reply to  tähelepanelik

Kas teie ostate ka tihti mööblit?

Sonderkomando SS leutenant Hasser
15 päeva tagasi

Siia peaks Katrin Lust sekkuma. Ainult tema suudab Haapsalu linna debiilikute käest päästa..

täpne
14 päeva tagasi

Võib olla ka Taavi Libe.

süvariik
14 päeva tagasi

Libe ja Lust saavad torkida vaid kaitseta asotsiaale, riigiasutuste ja KOV-ide peale nende hammas ei hakka.

martin, kaabuga
14 päeva tagasi
Reply to  süvariik

Miks te Võsa Petsi unustasite? irw

Sonderkomando SS leutenant Hasser
14 päeva tagasi

Tema aeg on läbi…

asjalik
14 päeva tagasi

Kahjuks on sul õigus. See periood on lõppenud.

Kaidu
15 päeva tagasi

Sellise otsuse rajada sinna kodutute varjupaik,saavad teha vaid puuduliku või olematu mõistusega inimesed.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
15 päeva tagasi
Reply to  Kaidu

Kes ehitusloa andis?

113
15 päeva tagasi
Reply to  Kaidu

Meie riigis käivad kõik asjad läbi hangete see kes selle hanke võitis ostis selle hoone ja hakkab seal tegutsema ju siis tal polnud paremat pinda pakkuda ja mööbli pood müüs oma maja maha .Tavaliselt nende hangetega ongi nii teeme odavalt kuidagi moodi

Sonderkomando SS leutenant Hasser
15 päeva tagasi

Kodutute Varjupaik tuleb..sest nii on lihtsalt…juuliks on rahvast maja täis…
Ja siis tänupalvetes pidagem meeles meie väga tarkasid juhte…
Aadu ajal selliseid jubedaid nägusid nagu sinna tulevad nüüd..ei olnud…
Kustakse situtakse keset tänavat..täid.lutikad.sügelised.tuberkuloos.narkomaania.süütevedeliku joomine vargused politsei kiirabi action.need on kõik ümbruskonna inimeste elu edaspidine osa…olgem mõistvad ja sallivad ja hõisakem Hosiannat Linnaviletsuse maja poole

satikas
14 päeva tagasi

Täid ja lutikad-satikad on sul kodus, sotsiaal-asutused läigivad kui prillikivid võrreldes enamike kodudega.