Mihkel Nestor: majandusel on jalad põhjas

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Kuigi Eesti majandus on mahult väiksem kui aasta tagasi, siis on senine langus peatunud. Majanduse kiire taastumine võtab aga kahjuks veel aega.

Jätkuv nähtamatu majanduslangus

Lõppeval nädalal avaldas Statistikaamet kiirhinnangu sisemajanduse kogutoodangu suuruse kohta selle aasta esimeses kvartalis. Majanduslangus on väldanud juba 2022. aasta algusest saadik ja pikkisilmi on oodatud, et see lõpuks läbi saaks – kahjuks tulutult. Ka 2024. aasta esimestel kuudel jäi SKT tase mullusele alla, seekord 2,1% jagu. Võrreldes 2021. aasta lõpu tipuga on Eesti majanduse maht nüüdseks umbes 6% väiksem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
2 kuud tagasi

See põhi on vist topelt põhjaga ?

Vot siis
2 kuud tagasi

Imekspandavalt rumal mõtteviis ehk ainult “talendikas” analüütik suudab seletatada, et kui laev põhja vajub, siis vajumise aeglustumine on positiivne. Eesti majandus langeb juba kolmas aasta järjest ning alles nüüd jõuab olukorda, kus võib tekkida doominoefekt ja siis olemegi totaalses pasas. Analüütikud kusjuures räägivad juba aastaid, et majandus hakkab kohe kasvama, kahjuks on reaalsus teine.

Vot siis
2 kuud tagasi
Reply to  Vot siis

Tegelikult võiks küsida, et kui loll on loll? Samas tundub tegemist olema lihtlabase propagandistiga.
…Seejuures on Eesti terves Euroopas ainus riik, kellele IMF ennustab tänavuseks aastaks majanduslangust…
…Statistikaameti andmetel vähenes 2024. aasta märtsis tööstustoodangu maht võrreldes mulluse märtsiga 5,7%…