Sten Priinits vaidlustas võistluskeelu

Haapsalu vehkleja Sten Priinits on 18kuulise võistluskeelu vaidlustanud. Foto Malle-Liisa Raigla

Eesti epeemeeste suveräänne liider Sten Priinits sai Eesti antidopingu ja spordieetika distsiplinaarkomisjoni kehtestatud reeglite mittetäitmise tõttu 18kuulise võistluskeelu.

Kui vehklemisturniiridel näitab kohtunik võistlejale või treenerile musta kaarti, peab see saalist lahkuma. Priinitsale pole spordihallis musta kaarti näidatud, aga võistlusväliselt ta selle nüüd teenis. Pariisi olümpiamängudele pürginud Eesti epeeliider (klubi En Garde) eksis Eesti antidopingu ja spordieetika (EADSE) distsiplinaarkomisjoni reeglite vastu. Karistuseks määratud 18kuune võistluskeeld tõmbas joone peale ka meie esimõõga olümpiaunistusele. Ametlik otsus pidavat tulema 22. aprillil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
18 päeva tagasi

Eks need nn spordifunktsionäärid panevad ikka segast ja unustavad reeglites ka oma kohustused sujuvalt ära. Antidopingu teostav asutus Eestis vajab kindlasti revisjoni ja erikontrolli. “If the specified 60-minute location is the Athlete’s house or other place of residence, the DCO should ring any entry bell and knock on the door as soon as he/she arrives. If the Athlete does not answer, … He/she should then knock/ring again a short time later (e.g., 15 minutes), and should keep doing so periodically until the end of the 60 minutes.” The DCO should be discreet in attempting to locate the Athlete at the… Loe rohkem »

Vahi aga
18 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Kusjuures sukohas veendumist reguleerib konkreetselt punkt 3: “Prior to beginning the attempt to locate the Athlete, theDCO and/or ADO should ensure they have the most up-to-date whereabouts information for that Athlete.” Dopingu testijuht ja Antidopingu ametkond võib ise täielikult rikkuda neile pandud kohustusi ja reegleid, sest neid ei kontrollita. Tere tulemast ebapädevate ja saamatuse seltskonda. Ärapanemine on vist Eesti dopingutestijatele seal eraldi spordiala.

Nimi (kohustuslik)
16 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Helen?

Nimi
18 päeva tagasi

No kui reegleid ei täida ja ennast ametnikele kätte ei anna,siis mis siin enam vaidlustada?

Njah
19 päeva tagasi

Paha lugu. Loodan, et FB s ei hakata mingit totakat märki jagama jälle, nüüd siis, et usun Steni