Koostatav kliimaseadus võib Turvalepa turbatootmisele piduri peale panna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ole Sein (vasakult) Eesti Killustikust, Mihkel Annusver ja Martin Nurme keskkonnaametist ning valla keskkonnanõunik Remi Treier Taebla koosolekul. Foto Urmas Lauri.

Turvalepa turbaraba ümbruse külade elanikud nõuavad, et turbakaevanduse uuesti alustamiseks tuleks enne kindlasti koostada keskkonnamõjude hinnang.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kliima Päästja
1 kuu tagasi

Jaa, meie tahame kliimat päästa ja võitleme puhta looduse eest! Hea Kliimaminister, tulge meile appiii!!

Nu jah
1 kuu tagasi

Väga hea rüüstatud loodus ja tühjad kaevud ei ole seda väärt.

koosolekul
1 kuu tagasi

See jutt, mida Eesti Killustiku esindaja Ole Sein koosolekul rääkis et rabas on nii paljas turvas, mis hirmsasti CO2-te eraldab, on täielik jama! Kohalikud vastasid et käime seal rabas seenel-marjul(seega pole seal paljast turvast, vaid kena loodus, taimed ja puud, mis on sinna peale eelmist kaevandamist 30 aasta jooksul kasvanud.)
Loodus on raba ise taastanud, seega Ole Seina jutt et nad päästavad kohalikud inimesed selle koleda CO2 kolli käest, ei päde.
Las see ilus loodus olla puutumata, pole neid rahaahneid siia vaja meie koduümbrust retsima!

üks korjaja
1 kuu tagasi

Mis kasu saab kohalik elanikkond Turvalepa turbakaevandusest??? Loodus rikutakse, turbatolmu on kilomeetri kaugusel asuv alevik ja eramajad kuival ajal täis, lisaks tuleoht jne jne….3-4 inimest vast saab töökoha ja see on kõik. Ärimehed müüvad turba välismaale ja pistavad raha tasku. Ei ole neid kaevur-Matisid meile siia vaja.

Jaan.K
1 kuu tagasi

Kaja tuumasõda on kindlasti kliimaseadusega kooskõlas.

miks
1 kuu tagasi

võib, peab