Raamatukogus kõlasid Ella Enno kõned

Andra Kirna

andra@le.ee

Kirjanik Elin Toona asetas küünla oma vanaisa, luuletaja Ernst Enno hauale Haapsalu vanal kalmistul. Foto: Andra Kirna
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Neljapäeval mälestati luuletaja Ernst Ennot tema haual Haapsalu vanal kalmistul ning raamatukogus näitust avades ja Ennost kõneldes.

„Kuna Ernst Enno on Haapsalus elanud pikemalt kui mujal ning kirjutanud siin oma ilusamad mereluuletused ja mitmed lastelaulud, tahame teda siin omaks pidada,“ ütles raamatukogu direktor Ilme Sepp vestluspärastlõunat sisse juhatades.

Haapsalus on viimase kolmekümne aasta jooksul tähistatud kõiki Enno juubelisünnipäevi kirjandussündmustega. Viimastel aastatel, pärast seda kui Ernst Enno lapselaps, kirjanik Elin Toona 2021. aastal taas Eestisse elama asus, on kõiki Enno tähtpäevi tähistatud tema osavõtul.

Tänavu luges Elin Toona ette kaks oma vanaema kõne Ernst Ennost. Need leidis Toona oma emast ja vanaemast järelejäänud pabereid sorteerides alles sellel aastal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments