Lääneranna kultuurielu hakkab juhtima Liisa Vaimla

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Liisa Vaimla Foto: Nele Lints

Liisa Vaimla Foto: Nele Lints

Lääneranna kultuuri- ja noortekeskust hakkab juhtima Lihula kooli vilistlane, Eesti hotelli- ja turismikõrgkooli lõpetanud Liisa Vaimla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
52 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
1 kuu tagasi

Oli konkurss, olid kandidaadid ja valiti parim kandidaat, kohalik asjalik noor, haritud ja kultuuritöö kogemusega inimene.

Lihula areng
1 kuu tagasi
Reply to  Mart

Kunagi valimistel anti ‘parimale kandidaadile’ koguni 2 häält….

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  Mart

Leping väljavalituga jäi paraku sõlmimata ja määramatuks ajaks lükati edasi ka kogu “kultuurireform”. Mis põhjustel, seda võivad asjaosalised ehk ise rääkida.

Mina
1 kuu tagasi

Huvitav kas mingitsorti konkurss ka oli sellele kohale või sai tibinas lihtsalt sellepärast selle koha et on kellegi tuttav.

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  Mina

Kõiki konkursse annab nii korraldada, et nagu oleks teine küll, aga võitja on ette teada.

EKRE
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

Just nii….nagu see on e-valimistega alati.

Mnjah
1 kuu tagasi

2 kommentaari ja 40 vastust 😄

Krobeline!
1 kuu tagasi
Reply to  Mnjah

Aga mida siin kommenteerida oleks?
Uus inimene võeti tööle, kena noor naine. Eks rohkem kommentaare tuleb siis ilmselt kui üht-teist tehtud on ja on selge, kas oli hea valik või ei.

Hmm
1 kuu tagasi

Ja mida?

Lugejat huvitab...
1 kuu tagasi

Kes on see isik (või on neid mitu?), kes Lääne Elu toimetuses otsustab, milline kommentaar kustutada ning miks on allpool kustutatud Mati Põdra igati sündsalt ja asjakohaselt sõnastatud väited ukse taha jäänud kandidaatidest ning nende hariduse paremast vastavusest kõnealase ametikoha nõuetele? Kas see (küsimusi tekitav kustutamismuster) on Lääne Elu viis kujundada suurt pilti sõnavabadusest, või mis?

mingi
1 kuu tagasi

vana kommunist, le propaganda toimetus avaldab ainult neile meelepäraseid arvamusi, teisi tsenseerib julmalt

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Pigem valitseb seal kolmekordne otsustamatus. Kõigepealt on juba algusest peale vale, et lubatakse anonüümselt sõna võtta, ja veel mitme erineva nimega. See loob vähemalt naiivsema lehelugeja jaoks täiesti moonutatud pildi, nagu Läänerannas toimuva üle vinguvad ainult Põdra ja Napak (pseudonüüm) ja laiad rahvamassid nagu IRW, Toots, Kod., Küsimus, Hmm, Maarja ja paljud teised täiesti juhuslikult samu grammatikavigu tegevad kommenteerijad toetavad kõiki toimuvaid sigadusi. Aga see pole veel kõik – kui see kommentaar siis üles saab, siis keegi toimetusest selle sisu ega vastavust teemale ise ei kontrolli, muidu kui pead toimetusse kirjutama või helistama. Ja kui keegi viitsibki oma kallist aega… Loe rohkem »

Kui...
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

…päris nime peaks avaldama, siis kirjutaks Te siin üksi!
Mina olen siin postitanud kümnete erinevate nimede alt ja oma päris nime ei kavatse ma kunagi kasutama hakata – eriti olukorras, kus sõnavabadust piiratakse ja kommentaare kustutatakse.

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

Noh, ja siis? Järelikult olengi kogu selle lehe lugejaskonna peale ainus, kes julgeb öelda ja vajadusel ka oma öeldu eest vastutada.

tõesti
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

kirjutada oma nime all vajab tõesti julgust. Selliseid inimesi tavaliselt kas austatakse või vihatakse…Nii et austus ka minu poolt!

Lugejat huvitab...
1 kuu tagasi
Reply to  tõesti

Jah, nõus, Mati Põdra väärib lugupidamist. Lääne Elu võiks eeskuju võtta ning lugejate lugupidamise ja usalduse võitmiseks avaldada isiku(te) nime(d), kes kommentaaride kustutamisega tegelevad.

Hoh
1 kuu tagasi
Reply to  tõesti

saab iga nimiga allakirjustada 🙂

Kui...
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

…nii arvate, siis see on vaid üks võimalus teema selgitamiseks, siis eksite
Teine võimalus on et te olete kogu lehe lugejaskonna peale kõige nartsissistlikum lugeja, kes ennast erakordselt erudeeritud isikuks peab ja seda uskudes oma postituste üle suurt uhkust tunneb.

Üldiselt on tõesti nii, kuna postitate enda nime alt, siis väärib see igal juhul austust ja teie julguses ei kahtle keegi – kas sellest teile või näiteks Metsküla koolile ka mingit kasu tõuseb – selles ma nii kindel poleks.

METSKÜLA ALGKOOL
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

Ettevõte on kustutatud

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Kuidas see kommentaar sobib konteksti? Kas kultuurimaja kustutati?

Kui-kui
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

Kui…, kui olete nii “läbinägelik” ja tark, siis mis võimalustest jutt on? Kas selle ühe võimaluse kasutamine on probleem… . Aga loen edasi ja saan vastuse:
teie teine võimalus nõretab esoteerikaga segatud nartsissismist, annate “”erakordselt erudeeritud”” hinnangu ja teete sellega ennast päris lolliks.
“… selles ma nii kindel poleks.” on jällegi äär-veeri hinnang.
Mis või millist võimalikku kasu-kategooriat silmas peate, jääb arusaamatuks, on tühi kõlks, demagoogiline.

Kui...
1 kuu tagasi
Reply to  Kui-kui

…Ma siiralt kahtlen kas teie “analüüs” minu kommentaarile mind nüüd lolliks teeb hea Kui-kui (või kasutame initsiaale R.M. hoopis?)! See oli lõbus hinnang! Üldiselt ei paku Mati Põdra personaalküsimused mulle huvi. Tehke endale selgeks, mis on demagoogia. Oma nime alla postitamine võib tuua positiivseid ja negatiivseid tagajärgi erinevas mahus ja vahekorras, ning avaldasin arvamust, et ma ei ole selles kindel, kas sellest tõuseb rohkem kasu või kahju. Demagoogiaga pole siin midagi pistmist. “Esoteerikaga segatud nartsissism” on päris hea termin – ilmselt ainult teile arusaadav, aga täitsa tore. Me oleme kunagi siin lehe kommentaariumis juba piigid ristanud – Teie stiil on… Loe rohkem »

Kas tahtmatu demagoogia?
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

“Tahtmatu demagoogia võib tuleneda kas sellest, et kõneleja on ise demagoogia ohver, või siis tema emotsionaalsest kontrollimatusest, puudulikest teadmistest ja nõrgast loogikast. Tahtlik demagoogia võib neid kolme teeselda,” ütleb meile Wikipeedia.

Pepe Pikk-Vikersukk-Nobesulg
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

Pakun ka kolmanda võimaluse kahele Kui… ülalpool pakutule lisaks: kõige nartsissistlikum Lääne Elu lugeja on hoopis Kui…, kes juttu sõnavabaduselt teadmata põhjustel nartsissismile tüürib, püüdes seega (kaunis kohmakalt küll) rakendada teada-tuntud propagandavõtteid. Kas sellest talle või näiteks Lääneranna vallajuhtidele ka mingit kasu tõuseb – selles ma nii kindel poleks.

Nui ..
1 kuu tagasi

…ei saa küll aru, kuidas minule, kui Kui’le sellest mingit aupaistet langeb, kui ma juba järgmises postituses olen Rui ja ülejärgmisel Reha või Kõblas 😃

Ma muide olen väga Metsküla kooli säilimise poolt ja erinevate nimede alt ka selles teemas kooli kaitseks välja astunud ja valla praeguste juhtide poolt pole ma ei milleski.

Teada tuntud propagandavõtete teema tõi ikka korraliku naerupahvaku – aitäh!

Aitäh!
1 kuu tagasi
Reply to  Nui ..

Pikker ja Krokodill on Lääne Elu embröstaadium? Teie vemp ja seeläbi paljastus on häbistav, nüüd mõistan IRW-i, Imelikku, Kukke ja teisi.

Aitäh!
1 kuu tagasi
Reply to  Aitäh!

embröo-

To Aitäh!
1 kuu tagasi
Reply to  Aitäh!

Isegi teise katsel ei saanud sõna õigekirja õigeks.
Baer ei ole uhke su üle.

Aitäh!
1 kuu tagasi
Reply to  To Aitäh!

Jah.

Pepe Pikk-Vikersukk-Nobesulg
1 kuu tagasi
Reply to  Nui ..

Pole tänu väärt, hea Nui .. Naer, jah, on terviseks, aga lubage küsida, mis kaalutlustel Te Lääne Elu kommentaariumis toimuvat tsenseerimist käsitlevasse mõttevahetusse nartsissismi, piikide ristamise kellegi R.M.-iga, Metsküla kooli ja Mati Põdra tegevuse kasulikkuse motiivid põimisite, kui mitte demagoogilistel ega propagandistlikel ajenditel? Kas naljaviluks?

Neljas Võimalus
1 kuu tagasi

Ei saa välistada, et Nui.. ülalnimetatud motiivide sissetoomine oli kaasaegsetest meediamaastiku-kujundus-tuultest kantud akt.

Hololei...
1 kuu tagasi

…hei, hei!
Ma arvan, et Härra Põdra oli küll antud kontekstis see, kes võttis üles pseudonüümide (kellest enamik pole selle artikli all postitanud vaid peamiselt Metsküla teemades plödisenud) teema ja Läänerannas toimuva üldiselt, ning sidus selle kustutatud kommentaari ja sõnavabadusega. Ning küllap saad isegi aru, er nii minul kui teistel ilmselt on siin kogemusi kommentaaride kustutamisega.

Päris põnev oleks teada mida ma siis propageerin? Pseudonüümide kasutamist või nartsissismi?😃

Ja mis teie funktsioon on? Kord majja lüüa – kaardikepiga vastu näppe ja naer lõpetada? 😃 Kirjutasin kirjandi teemast mööda?

Istun – jälle kaks!😃

Pepe Pikk-Vikersukk-Nobesulg
1 kuu tagasi
Reply to  Hololei...

Ha-ha-ha! Ih-ih-hii! Ho-ho-hoo. Juba linnukesed?! Minnid-mannid-jukud-tõnnid, juhhei : )

Lugejat huvitab...
1 kuu tagasi
Reply to  Kui...

Tunnistan, et minagi eelistan oma nime Lääne Elu pakutavas (umbsevõitu õhuga) “sõnavabadus”ruumis mitte kasutada, kuid olen mitmel puhul pidanud tundma nördimust avastades, et minu ritta seatud sõnad, mille valimisele olen aega ja vaimujõudu kulutanud (vältimaks võimalust, et keegi neid sobimatuks hindab), on siiski kellegi poolt kustutatud. Lääne Elu seesugune teguviis mõjub lugupidamatult ning jätab mulje, vaadates, mis kommentaarid samal ajal kustutamisest pääsevad, et keegi seal toimetuses tegeleb isevärki kõverpeegli-kujundustööga ajakirjanduse varjus.

Kindlates kätes kommentaar
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kuna M.Põdra on fanaatiline ”liberaal” ning ustav partei ja valitsuse sõdur, siis temal ei ole põhjust oma nime varjata, kuna tema on immuunne tagakiusamisele võimaliku ”vale kommentaar” kirjutamise eest. Enamus kommijaid on kriitilised vale-valitsuse suhtes ja seega ettevaatlikud, mitte arad.

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Vot see arvamus oli nüüd küll180 kraadi vales suunas.

Esiteks, Mati Põdra pole kunagi olnud, ei ole praegu ega saa ka edaspidi heaks ega halvaks parteisõduriks.

Aga teiseks – Metsküla kooli teema on juba ammu saanud erakondadeüleseks teemaks. Pigem selliseks teemaks, kus ühel pool on vähegi säilinud mõistusega inimesed ja teisel pool jõuk permanentseid 1d100te.

Hmm
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

Metsküla puhul ei ole mingit suurt teemat – ühel pool on vald kes üritab hariduskulusid pilvepiirilt tagasi maa peale tuua , teisel pool aga väike seltskond kes oma mõnusa äraolemise eest võitleb

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Huvitav, kes ta olla võiks? Ma pole küll oma tihedatel, lausa igapäevastel bussisõitudel ühtki kolleegi kohanud. Ajaks temaga mõne lause juttugi. Väikese nilbitsemise kannataks välja, ikka parem kui siinseid nõmedusi lugeda.

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Mis on hotellindusel ja turismil pistmist kultuuri ja noorsootööga?

mõlemat
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

üritatakse juhtida

No...
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

…anna ikka võimalus inimesele!

Jah...
1 kuu tagasi
Reply to  No...

Hiir tegi piimapudelistki uue automudeli : )

IRW
1 kuu tagasi
Reply to  No...

Matit ei lastud ligi vist

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  IRW

Haige mõtlemine. Ei kavatsegi kandideerida sellise vallavalitsuse tegutsemisaja jooksul. Juba paljas mõte sellest ajab oksele.

Hea...
1 kuu tagasi
Reply to  No...

… Mati! Kas need inimesed ka kandideerisid? Mul ei ole andmeid – palun valgusta.

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  Hea...

Oli kandideerijate seas küll.

Maia-Liis Lagle
1 kuu tagasi
Reply to  No...

Et valituks osutuda, tuleb enese kandidatuur ikka üles seada. Kui seda huvi kultuurikorraldaja pädevusega isikul polnud, ei saa teda sundida antud tööd tegema.

Varje P.
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

Nagu artiklist lugesin on noorel inimesel ikka majandusalane kõrgharidus, seda on sel ametil väga vaja. Lisaks kultuuril ja turismil on mitmeid ühiseid punkte. Turism aitab kultuuripärandit säilitada ja propageerida ning samal ajal majandust elavdada. Lisaks on turism ja kultuur omavahel seotud, kuna turistid külastavad kultuurilisi vaatamisväärsusi, nagu muuseumid, arhitektuurimälestised, festivalid ja etendused. Seega toetavad nad üksteist ja loovad positiivseid kogemusi.

IRW
1 kuu tagasi
Reply to  Varje P.

Oi sa mati käest nüüd saad. Kellele neid turiste vaja, ikka kultuuri tuleb puhuda

Hea töötulemus?
1 kuu tagasi
Reply to  IRW

Miks IRW mati eest räägib? Täielik mölapidamatus…

Kestvad Kiiduavaldused
1 kuu tagasi
Reply to  IRW

Jaa, IRW, te olete Taeva kingitus! Lääneranna parima elukeskkonnas õilmitsevate ühtehoidvate kultuuri- ja turismilembeste kogukondade au ja kiituse päike paistku igavesti te pääle! Hurraa!

Philippo
1 kuu tagasi

Palju õnne, Tiina!