LOETUIMAD LOOD 2023: Ameerika autode rahva lemmiku tiitel jäi Eestisse

Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääne Elu avaldab uuesti 2023. aastal enim loetud lood. Üheks nendest on 16. juulil  ilmunud lugu „Ameerika autode rahva lemmiku tiitel jäi Eestisse”.

 

Ameerika autode näitusel valis publik oma lemmikautoks Maikol Kriivale kuuluva 1967. aasta Lincoln Continentali.

Eestlase punase sisustusega auto ei püüdnud mitte ainult publiku tähelepanu, vaid see sai ka žürii eriauhinna ja Autolehe jagatava karika.

Kuigi tänavu sai Kriiva autode näitusel rohkelt auhindu, polnud see tal esimene kord Ameerika autode näitusel osaleda. Mullu viis Kriiva koju 1957. aasta Cadillac Fleetwood Sixty Special autoga parima klassikalise auto tiitli.

Kokku jagas žürii parimatele autodele auhindu 13 kategoorias. Enamik auhindadest läks soomlaste autodele – neid oli näitusel ka enim.

Lisaks autode autasustamisele nägi linnusemuuseumi hoovis wrestlingut ehk maadlust ning esinesid Melrose Soomest ja Tammi Savoy USAst. Mõlemad ansamblid panid publiku tantsima.

Ameerikalikult ei möödunud päev mitte ainult linnusehoovis, vaid kogu Karja tänaval, mis oli Ameerika autode huvilistest paksult täis. Tänavatel lehvivad Ameerika lipud ja ringi sõitvad autod jätsid Haapsalu vanalinnast mulje kui väikesest Ameerika külast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments