Hannes Rumm: kes kevadel naersid, need sügisel nutavad

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

Eestis oli väga levinud kõnekäänd: kes sügisel köhib, see kevadeks läinud. Meie poliitikas käivad asjad tänavu täpselt vastupidi: kes kevadel võidurõõmsalt naeratasid, neil on sügiseks nutuvõru suu ümber.

Aga meenutame fakte. Kaja Kallas viis kevadel Reformierakonna rekordiliselt suure valimisvõiduni, kogudes ise Harjumaal 31 816 häält ja tuues parteile 37 kohta riigikogus. Paraku on juba sügiseks nii peaministri kui ka tema partei toetus avaliku arvamuse küsitlustes kukkunud. 18 protsendiga on oravad alles kolmandal kohal.

Sama kehtib teise valitsuspartei Eesti 200 kohta. Märtsis võideti riigikogu valimistel Lauri Hussari juhtimisel koguni 14 kohta. Hussar ise piirdus sealsamas Harjumaal vaid 3343 häälega. Aga seda kõvem oli erakonna kaubamärk, millelt paljud inimesed lootsid uusi tuuli poliitikas. Novembriks on partei toetus kahanenud juba viieprotsendilise valimiskünnise piirile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Hellat
5 kuud tagasi

See käib ka teie näo kohta!