Arheoloogid ootavad Lihulas kaevamisvõimalust

Andra Kirna

andra@le.ee

Arheoloogid hakkavad Lihulas kaevama. Foto: Kaire Reiljan

Peatselt algavad Lihula mõisa juures arheoloogilised kaevamised. „Arheoloogid ootavad praegu ehitaja järel,” ütles kaevamisi läbi viiv Läänemaa muuseumide juht Anton Pärn. Arheoloogiliselt tuleb läbi uurida mõisa viinaaida trasside alla jääv maa-ala.

„Trass algab Lihula mõisa peahoone tagant ja läheb piki läänekülge viinaaidani,” ütles Pärn. „Tegemist on sellise piirkonnaga, kust loodame tulevat välja leide, mis võivad anda uusi teadmisi keskaegse ja miks ka mitte muinasaegse Lihula kohta,” lisas ta. Pärn rõhutas, et kuna Lihula mõisa viinaait jääb Lihula muinsuskaitseala piiridesse ja tehakse korda Norra raha eest, tuleb kõik kaevamised seal teha arheoloogide pilgu all.

Pärn loodab, et selgus kaevamiste täpse alguse kohta saabub juba järgmisel nädalal. Viinaaida renoveerib veidi üle miljoni euro eest Pärnu ehitusfirma PREV.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja Küsib
5 kuud tagasi

Palun teada ka selle arheoloogi nime, kelle pilgu all Virtsu mõisa park ekskavaatoriga üles kaevati ning selle keskkonnaametniku nime, kes kõnealuses pargis lubas langetada kassikakkude pesapuid.

kas
5 kuud tagasi

labidate hange ootab koostamist