Emma Calero võitis üleriigilise ettelugemise võistluse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Esikolmik vasakult: Juhan Karlis (2. koht), Emma Calero (1. koht) ja Reio Niilo (3. koht). Foto: Jaanus Kõuts
Läänemaa võistluse esikolmik vasakult: Juhan Karlis (2. koht), Emma Calero (1. koht) ja Reio Niilo (3. koht). Foto: Jaanus Kõuts

Haapsalu põhikooli neljanda klassi õpilane Emma Calero sai esimese koha üleriigilisel ettelugemise võistlusel „Padakonna vada”.

Eesti parimad ettelugejad selgitati 30. korda välja laupäeval Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses. Võistlesid neljandate klasside õpilased. Lapsed lugesid ette Eno Raua raamatuid nagu „Sipsik, „Naksitrallid“, „Ninatark muna“, „Konn ja ekskavaator“ ja „Kilplased“.

Kõik 16 osalenud last olid maakondlike eelvõistluste võitjad ning nende esitus oli kõrgetasemeline. Ettelugejate esinemist hindas žürii, kuhu kuulusid lastekirjanik Liis Sein, näitlejad Maria Ehrenberg ja Karel Käos.

Emma Calero järel sai teise koha Riko Rehi Saaremaalt Kuressaare vanalinna koolist ja kolmandale tuli Tuule Tüür Harjumaalt Viimsi koolist.

Esimese kolme koha omanikele olid auhinnaks raamatupoe kinkekaardid, kõikidele osalejatele jäi võistluspäeva meenutama Eno Raua raamat „Kilul oli vilu“ ja Eesti tervisemuuseumi külastus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments