Haapsalu raudtee sattus riigi eelarvestrateegiasse ekslikult

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsallased saavad raudteejaamas rongi oodata veel aastaid. Foto: Urmas Lauri

Riigi eelarvestrateegia (RES) järgi peaks riik tuleval aastal eraldama Haapsalu raudtee ehitamiseks 15 miljonit eurot. Tegelikult on RES-i sattunud eksitav rida, sest see planeeritud raha läheb hoopis riigi uue mitmeotstarbelise laeva ehituseks, vahendas ERR.

Summa RES-ile esitanud kliimaministeeriumi selgitusel sattus sinna inimliku eksituse tõttu viga. „Rohuküla raudtee võeti juba varasemalt taastekavast välja, samas eraldati vahendid mh Riigilaevastiku multifunktsionaalse töölaeva soetamiseks. Eelarve infosüsteemis kasutati neil sama koodi, muutmata jäi aga investeeringu nimetus,” ütles kliimaministeeriumi pressiesindaja Martin-Erich Torjus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Multifunktsionaalne ja kliimasäästlik töölaev Eest
9 kuud tagasi

See laev ostetakse küll konkreetselt kliimahulluse pärast. Tegelikult on meil mõned aastad tagasi ostetud toimivad laevad olemas. Olemasolevate laevade ostjaks olid ju sisuliselt samad poliitiliseed jõud, mis soovivad nüüd uut laeva osta. Kliimaprbleemid olid sel ajal ammu teada ja ette näha, kuid kedagi ei huvitanud. Mõttetu raiskamine. Leiger või Tiiu müüakse nüüd siis maha ja need “reostavad” keskkonda lihtsalt kusagil mujal edasi? Info ostetava laeva kohta: Heitmevaba parvlaev Saaremaa ja Hiiumaa liinidele Uus heitmevaba parvlaev jõuab Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidele 2026. aastaesimesel poolel. Parvlaev saab mahutama 700 reisijat ning kuni 200 autot ja sellel saab olema kaks autotekki. Laev hakkab… Loe rohkem »

IRW
9 kuud tagasi

Üht laeva on nagunii juurde vaja , see regularont ei kõlba varsti enam vanarauakski

KODANIK
9 kuud tagasi

Sa võiksid siis täpselt lugeda , see pole parvlaev vaid veeteedele ehitatatkse uus mitmeotstarbeline laev . Aga sellest teisest laevast tahas küll juba uudiseid kuulda , Regula iga on tõesti läbi

Ei ole
9 kuud tagasi

Kuidas saab kõike siin väikses vabariigis nii p… keerata. Keegi ei tea, ei mäleta, eksitus jne on pidev muster. Aga eks see näitabki seda, et käsud tulevad mujalt, hoopis kaugemalt, siis püütakse matsidele siluda mingi mõminaga asi ära. Häbi rsk!

hirmus
9 kuud tagasi
Reply to  Ei ole

terav pliiats oled.

Haapsalu elanik
9 kuud tagasi
Reply to  Ei ole

Miks kaugelt? Eestit on juba pikka aega valitsenud Eesti Juudi kongress seetõttu ka hinnarööv, samasooliste abielud ja muud Euroopa väärtused, eesmärgiga hävitada eesti rahvas iseseisva rahvusena, mida kommunistid ei suutnud teha.
Mis neist välja tuleb, vaatame.
Siiani on neil kõik õnnestunud – Eesti rahvas on oma riigis migrantidena juba täiesti õigusteta.
Ja EKRE midagi ei kiirusta või lihtsalt argpüks

Lumivalguke
9 kuud tagasi

Nii ilus on lugeda kõike seda..

riho
9 kuud tagasi

jah

Ülgas
9 kuud tagasi

Riigi eelarvestrateegia on Tartusse muuseumide ehitamine ja nomenklatuuri, ehk ametnike- ja poliitikute MTÜ-de arvu paisutamine ja nuumsmine.

mustronk
9 kuud tagasi

Pidu kestis,
viimaks toodi tsaargi vintis peaga voodi
sõin ja jõin seal minagi suhu ei saanud midagi…

Vihula mõisas riigi eelarve paika panek

krõmpsluu
9 kuud tagasi
Reply to  mustronk

Maksumaksjale läks see prassimine maksma 17 500 eurikut.

ei või olla,
9 kuud tagasi
Reply to  krõmpsluu

mis selle numbriga peab nüüd tegema?!

Linnaleivea
9 kuud tagasi

Paras paras paras

Haapsalust
9 kuud tagasi
Reply to  Linnaleivea

???