Läänemaal kasvas palk kõige aeglasemalt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskmine palk Eesti maakondades. Kaart: statistikaamet

Läänemaa keskmine brutopalk oli teises kvartalis 1437 eurot, mis on 125 euro võrra enam kui aasta tagasi samal ajal.

Palgakasv on keerulistest majandusoludest hoolimata hoogne, keskmine töötasu Eestis on aastaga tõusnud enam kui 12 protsendi võrra.

Statistikaameti andmetel oli Eesti keskmine brutokuupalk tänavu teises kvartalis 1873 eurot ehk 12,4 protsenti kõrgem kui mullu samal ajal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
6 kuud tagasi

Keskmine brutokuupalk Eestis 2 kvartal – 1 873 eurot – Läänemaa statistika näitab selgelt – meil on keskeltläbi 1100 kuni 1200 ettevõtet, kes tegutsevad ja maksavad makse – neis suudab maksta Eesti keskmist brutopalka kõigest 100, mis teeb 8% kuni 9% meie maakonnas tegutsevatest ettevõtetest. Siin kaks-kolm põhjust – ettevõtja saab inimesed ka odavalt tööle, aga odavalt sa saad tööle vaid need, kes ei ole sulle võimelised lisandväärtust tootma, sellest ka see, miks meie linnal ja ka Lääne-Nigulal raha eelarves ei ole. Samas on meie osad ettevõtjad viinud oma ärid Läänemaalt välja ja siis ei tekigi siin enam kõrgema palgaga… Loe rohkem »

eiimesta
7 kuud tagasi

kui lilla gümnasist saab nõunikuks ja kaks tonni taskuraha emmekeselt

Saaaaa
7 kuud tagasi

Palk.palgi.palki

Külamees
7 kuud tagasi

Kunagi räägiti ka selle keskmise palga arvutamise metoodikast. Kas polnud mitte vaid teatud töötjate arvuga firmad mis arvesse läksid. Fied jm väikeettevõtjad polnud üldse kajastatud. Kui kaubanduskettide töötajate arvet peetakse seal kus nad on registreeritud, siis nad Läänemaal üldse arvesse ei lähe, samas ketid ise peavad hoolega silmas, et palgad oleks tegevuskoha põhised. Kui see käib endistviisi võib meie keskmine olla vaid paari -kolme suurettevõtte(Läänemaa mõistes) ja riigi ning omavalitsustöötjate palkadest kokku löödud.

Hästi elame
7 kuud tagasi

Palga ”kasv” on 10%, inflatsioon ja hindade kasv 20%….

varjatud
7 kuud tagasi
Reply to  Hästi elame

tulu vist, sest neid laatu ja festivale siin nagu kirjuid koeri kuhu raha maetakse

Arvutadaoskad
7 kuud tagasi
Reply to  Hästi elame

Inflatsioon ongi hindade kasv, aga seegi pole täpne, et kõik kaubad 20 % kallinenud on. Oleneb millise ajaga võrrelda ja millised kaubad teenused täpsemalt.

seikspiir
7 kuud tagasi
Reply to  Arvutadaoskad

Võrrelda täpselt sama kauba või teenuse hinnaga aasta tagasi.

hmm...
7 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

nooh ja mis järeldusele jõudsid? Toit on kallim, puit on odavam, elekter on odavam, paljud teenused on hindu alla lasknud, üürid on soodsamad jne. Toit on põhiline mis on kallimaks läinud, aga see ei näita, et kogu kaup ja teenus on kallinenud aasta tagasi võrreldes.

Kus siin sellised palgad on?
7 kuud tagasi

Vaadake tööportaale ja mida seal pakutakse. Väga üksikutel on bruto neljakohaline. Täpselt, nagu eelmise riigikorra ajal, kus meedias oli ilus, kena, kõik õnnelikud, aga reaalsus oli vastupidine.

Arvutadaoskad
7 kuud tagasi

peaksite endale ikka bruto ja neto vahe selgeks tegema. Alla neljakohalist brutot nagu ei leiagi, netot aga küll jah.

õps
7 kuud tagasi
Reply to  Arvutadaoskad

Tõsi või? Enamus inimestest elab vaesuses ja saab nii brutos kui netos alla €1000.
Ei maksa oma puudulikke teadmisi nii agressiivselt demonstreerida, muidu nagu K.Kallas..

Arvutadaoskad
7 kuud tagasi
Reply to  õps

Käid iga päev tööl ja bruto on alla 1000 euro? Väheusutav, siis järelikult tuleb mingi osa ümbrikuga. On nii k kallas?

Väheusutav?
7 kuud tagasi
Reply to  Arvutadaoskad

Kui sina ei usu, siis järelikult ei olegi? Geniaalne! Ma ei tunne ühtegi hiinlast, järelikult, neid pole olemas!

Arvutadaoskad
7 kuud tagasi
Reply to  Väheusutav?

Palun ära käi alla 1000 bruto tööl! Need ajad on ammu möödas juba. Rikud teiste tasud ka ära veel niimoodi, kui oled nõus nii vähese eest kellegile tööd tegema.

Väga õige!
7 kuud tagasi
Reply to  Arvutadaoskad

Jäta arved maksmata ja pere nälga. Kui ikka 2000€ bruto ei pakuta, siis tööle ei lähe.

seikspiir
7 kuud tagasi

Teatavasti kuulub 90% maailma varadest 10% rikastele, mistõttu 90% vaesemaid peavad ära elama 10% maailma varaga. Kui rikkad oma varadest vaid 10% ära annaksid, saaksid vaesed poole rikkamaks!

Ei teagi
7 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

Vaesele võid anda ka rohkem vara, ükskõik kui palju, aga veidi aja pärast ona ta sama vaene või vaesemgi veel. Vaata kasvõi lotovõitjate elulugusid. Aasta, max kaks on heal järjel, kuid hiljem juba veel suuremates võlgades, kui enne lotovõitu olidki. Täiesti fakt. Raha niisama loopida kinkida pole mõtet, rahalist haridust aga küll. See lugu kala ja õnegega peab paika.

seikspiir
7 kuud tagasi
Reply to  Ei teagi

Mitte alati, kuid tihti on tõepoolest nii, et anna vaesele ükskõik kui palju, ta lihtsalt kulutab rohkem ning lõpuks on ikka näpud põhjas. Rikkaks ei saa ta iial.

arvi
7 kuud tagasi
Reply to  Ei teagi

see pole praegu see teema

Vot siis
7 kuud tagasi

Paneme nüüd kõrvale inflatsiooni ja hinnatõusud ehk sisuliselt on ostujõud vähenenud ja seda tuntavalt. Antud uudis on ullikestele ja riigi mõtetu PR.

Kaja hävituspataljon
7 kuud tagasi

Näete nüüd isegi, et Eesti on Reformierakonna ja minu kindlates kätes! Varsti oleme Euroopa 5 rikkama seas, uskuge mind!

Sokk
7 kuud tagasi

Lugege mu huultelt