Nelli Differt võitis EMil pronksmedali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Bulgaarias Plovdivis toimuval individuaalsel vehklemise EM-il jõudis Nelli Differt poolfinaali ehk ta kindlustas endale vähemalt pronksmedali, vahendas Delfi.

Kõik neli eestlannat pääsesid kvalifikatsioonist põhiturniirile: Irina Embrich ning Erika Kirpu võitsid enda alagrupis kõik kohtumised, Nelli Differt võitis seitsme vehkleja konkurentsis kolm matši ning Kristina Kuusk võitis kuuest sportlasest koosnevas alagrupis samuti kolm matši, teatas ERRi uudisteportaal.

Differt sai avaringis 15:10 jagu Gruusia vehklejast Tamila Muridovast ning läks teises ringis vastamisi kaasmaalase Embrichiga. Differt alistas esimese asetuse saanud Embrichi 15:12 ning alistas seejärel kaheksandikfinaalis 14:12 belglanna Aube Vandingeneni, pälvides võiduga koha veerandfinaalis.

Veerandfinaalis sai Differt 15:8 jagu prantslannast Marie-Florence Candassamy’st. Kuusk aga tunnistas prantslanna Alexandra Louis Marie 15:5 paremust. Poolfinaalis kohtus Differt itaallanna Mara Navarriaga, kes oli veerandfinaalis 15:13 parem šveitslannast Angela Kriegerist.

Ülimalt tasavägise matši võitis viimasel pooleteisel minutil viis torget teinud Navarria. Lõppseis 15:10 Navarria kasuks.

Nelli Differt võitis 32-aastaselt elu esimese täiskasvanute medali.

Ka mullusel MM-il oli Differt parim eestlanna, kuid toona jõudis ta ainsana veerandfinaali. Kadettide, juunioride ja U23 tiitlivõistlustelt on tal kaks kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Õnne
3 kuud tagasi

Tubli tüdruk! Püsivus viib sihile. Palju õnne!