Priit Lomp: kui ei sünni esimest last, siis pole lootust, et sünniks kolmas

Lääne Elu

info@le.ee

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Priit Lomp (SDE)

Valimiseelsetel kohtumistel kerkisid ikka jälle teemaks peretoetused, nende suurus ja edasine saatus. Avaldasin toona arvamust, et uuenduskuuri läbinud toetused on laste ja eri suuruses perede suhtes äärmiselt ebaõiglased, lisades sinna juurde kohe kõhkluse, et praktikas juhtub väga harva, et mõnda toetust allapoole tuuakse. Nüüd on korrigeerimine kavas, mis on igati põhjendatud, sest sellisel viisil laste „hinnastamist“ ei saa pidada ei ausaks ega õiglaseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seikspiir
11 kuud tagasi

Planeet ju niigi ülerahvastatud. Kaugel pole ajad, kus lapse saamisega kaasneb riigilõiv, mitte toetus.

Külamees
11 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

Lääne kultuuriruumi välja suretamine ja asendumine nendega, kes rahvast paremini taastoodavad, ei päästa planeeti ülerahvastatuse käest, pigem annab hoogu juurde. Aga just see praegu toimub liberaalsotsialismi – mida meil esindavad jäägitult praegused koalitsioonierakonnad – targal juhtimisel.

seikspiir
11 kuud tagasi
Reply to  Külamees

Peamine ressursside tarbija ja planeedi saastaja on täna ikkagi heaoluühiskond.

Imeline Eesti
11 kuud tagasi

Lapsetoetus ja lasterikka peretoetus on eraldi meetmed ehk alustame algusest. Põhiseadusest tekstist/paragrahvist tulenevalt on suurpered riigi erilise hoole all ehk nn ebavõrdsus on seadusesse sisse kirjutatud väga lihtsal põhjusel – eestlaste kui rahvuse ning keele ja kultuuri säilimiseks ehk see hakkab toimuma alates kolmandast lapsest. Kõigil traditsioonilistel perekondadel on võimalus saada 3 last ehk mida te vingute, kui ei ole soovi panustada iibesse ja rahvuse säilimisse, siis ärge tehke seda, aga hakata vinguma nende kallal, kes seda teevad on madal. Ei ole eestlasi, siis ei ole ka Eesti riiki, kui raske on seda mõista, eriti praeguses iibekriisis? Meie ühiskonna kõige… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
11 kuud tagasi

Millek mingi peretoetus? Võrdne summa igale lapsele ja kui on rohkem lapsi saad ka rohkem pappi. Vaevalt need suurpered kellel igakuu selline summa juba arvele lihtsalt kukub hakkab veel iivet tõstma 😀 Mina kui maksumaksja hakkan pigem vaatam kust saaks maksude maksmiseosas koomale tõmmata. Miks mina pean kinni maksma teiste perede hea elu kui mu oma kaks last ei saa tagasi võrreldes nendega mitte midagi.

Noor isa
11 kuud tagasi

Suurperede vanemad vaatavad sinu peale ka nagu muidusööjale- miks ma pean kasvatama ülalpidajaid sellistele algelistele lastevanematele!

Jenkem
11 kuud tagasi

Ja mis teie kogumishoiused teevad? 😅🤣

Politoloog
11 kuud tagasi
Reply to  Jenkem

Siin “riigis” pole kasu ei sünnitamisest, investeerimisest ega rohelisest mõtlemisest!
Saamatu valitsus nullib kõik pingutused 🙁

Kati Nõdra
11 kuud tagasi

Milline elutarkus!

Jenkem
11 kuud tagasi

kehtestada hoopis lastele riigipoolne kassa mida saaks laps täisealiseks saades kasutada ja välja võtta iseseisva elu alustamisel.. mitte et paljud ainult trukivad, et lasteraha kätte saada ja siis see maha juua. Üldises plaanis, kuna eestlane on igas mõttes riigipoolsete ametkondade kontrolli all siis ei väsi kordamast ,et tuleks ka lapse saamise luba hankida ennem kui treima hakata kontrollida kas inimene on ikka pädev lapsi kasvatama ja nende eest hoolt kandma või peaks esialgu ikka iseenesega tegelema tugevalt.

Kati Nõdra
11 kuud tagasi
Reply to  Jenkem

Kuhu Haa-haa saab panna? Kus maailmas sa elad, et ei näe kuidas raha põleb heleda leegiga? Selle kassasse kogutud raha saab eest saab täisealiseks saanud laps osta enda hamburgeri.

Imelik
11 kuud tagasi

Esiteks, toetatakse lastevanemaid ja alles selle kaudu lapsi. Ühesugune toetus on täpselt sama jabur nagu ühesugune maks. Lapsi ei saada raha eest ega raha pärast, aga selle kaudu väärtustatakse ühiskonnas käitumisviisi. Antud juhul lastetust või väheste laste olemasolu.