Lihula noorjooksjad tegid Pärnus imelised stardid

Lihual noorjooksjad treeneriga. Foto: erakogu
Lihual noorjooksjad treeneriga. Foto: erakogu

Pärnu algas teisipäeval 34. Pärnumaa aastajooks. See on pika traditsiooniga jooksuvõistlus, kus jooksjaid ootab ees üheksa etappi.

Kavas on nii 1500 meetri, 3000 meetri, kui 5000 meetri jooksudes kolm etappi. Lõppkoha aastajooksu arvestuses saavad need sportlased, kes läbivad vähemalt kuus jooksu. Sealjuures peab igalt distantsilt olema kirjas vähemalt üks jooks.

Eelmisel aastal tegid Lihula noorjooksjad suurepärase sarja. Poiste U16 vanuseklassi esikoha võitis Sten Martin Viidemaa, kolmas oli Gregor Hendrik Mölder. Teisipäeval, 2. mail jätkasid Lihula noored sealt, kus eelmisel aastal pooleli jäid.

Viidemaa saavutas 78 jooksjaga distantsil üldjärjestuses kõrge kaheksanda koha. U16 klassis kuulus talle aga ajaga 5.14,4 esikoht. Võidu tõi Lihulasse Gregor Hendrik Mölder, temal kulus Pärnu Vallikääru ümbruses 1500 meetri läbimiseks 5.20,4 sekundit. Kolmas lõunaläänlane, Taavi Tiidussalu lõpetas U16 klassis neljanda kohaga. Temale mõõdeti ajaks 6.29,2.

Poiste U14 vanuseklassis tegi tubli jooksu Henry Kurnim. Jooksu lõpetas ta oma klassis kolmanda kohaga. Finišikell näitas talle 6.26,4.

Sel nädalal ootab noori Lihula jooksjaid ees veel Pärnumaa murdmaajooksu ja Eesti noorte murdmaajooksu meistrivõistlused.

Mõlemad võistlused toimuvad Jõulumäe tervisespordikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments