Vehklejate tiitlivõistlusi varjutasid haigused ja ebaõnn

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu vehkleja Julia Trynova sai alagrupis kolm võitu ja kolm kaotust. Foto: Helen Nelis-Naukas

Haapsalu vehkleja Julia Trynova sai alagrupis kolm võitu ja kolm kaotust. Foto: Helen Nelis-Naukas

Vehklemise U17 ja U20 maailmameistrivõistlustel Haapsalu vehklemisklubi En Garde vehklejad poodiumile ei jõudnud, sest kimbutanud viirused jätsid oma jälje ja ka õnn pööras neile selja.

Kuna Eestit esindab tiitlivõistlustel reitingutabeli neli esimest, pääses Bulgaarias Plovdivis toimunud juuniorite ja kadettide MMile neli Haapsalu vehklejat: Oliver Laasik (juuniorid), Anneli Proosväli (kadetid ja juuniorid), Julia Trynova (kadetid ja juuniorid) ning Ken-Keiro Silde (kadetid).

En Garde’i vtreeneri Helen Nelis-Naukase sõnul tegid noored enne tiitlivõistlusi läbi korraliku ettevalmistuse – käidi isegi Pariisis laagris –, kuid tulemused jäid loodetust kehvemaks osalt noorte haigestumise tõttu. „Kõva treening, kontrolltööd koolis, kevadine muutlik ilm ja viirused – saavutussportlase organism on õrn,” lahkas Nelis-Naukas ebaõnnestumise põhjusi. Tema sõnul peab kõva treening ja taastumine olema tasakaalus, aga tavakooli kõrvalt on seda raske saavutada. „Näiteks teiste riikide tipud tavakoolis ei käi, õpitakse individuaalprogrammi järgi arvuti teel,” tõi ta näiteks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne Elu
1 aasta tagasi

Vikerkaarevärvilisi.

Ahsoo
1 aasta tagasi

Millistes lipuvärvides vehklemismaske ka näha oli? Teab keegi?

muda
1 aasta tagasi

Suur “juht” on rääkinud,