Täna on riigikogu valimiste viimane e- ja eelhääletamise päev

Lääne Elu

info@le.ee

Malle-Liisa Raigla foto

E-hääletamine lõpeb täna õhtul kell kaheksa. Samuti lõpeb õhtul kell kaheksa eelhääletamine valimisjaoskondades.

E-hääletamine algas esmaspäeva hommikul kell üheksa ja lõpeb täna õhtul koos eelhääletamisega jaoskondades. Valija saab pühapäevasel valimispäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält veel muuta.

405 valimisjaoskonda üle Eesti on avatud täna kella 12st kuni kella kaheksani õhtul. Valija pole enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga ja saab oma valimisringkonnas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.

Valimisjaoskonda tuleb kaasa võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril täna kella 12st kuni kaheksani õhtul ning pühapäeval kella üheksast hommikul kuni kaheni päeval.

Riigikogu valimistel on Eesti jaotatud 12 ringkonnaks. Valimistel kandideerib üheksa erakonda ja kümme üksikkandidaati – kokku 968 kandidaati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
1 aasta tagasi

Kõik valige vaid Keskerakond, siis tunnete need 4aastat kindlalt end,
sest nemad võitlevad vaid meie, lihtrahva heaolu eest, nad pole nagu refid, kes tegutsevad ainult endi rahakoti nimel kogu südamest…

Keskerakond
1 aasta tagasi
Reply to  Tiiu

jookseb kaasa Reformiga. Seega vahet pole. Ainus erinevus tuleks EKRE-lt.

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Keskerakond

No mine siis kummarda oma ekret

Noor
1 aasta tagasi
Reply to  Keskerakond

Tuleb valida jah,siis saab Rohuküla raudtee valmis.

Irw
1 aasta tagasi
Reply to  Noor

Unista edasi 😂

Hei IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Palun ära kommenteeri. Sul on konkreetne puue. Rong on kõige stabiilsem transpordi vahend. Erineb oluliselt sinu nägemusest Kiltsi ja Ülemiste vahel olevast lennuliiklusest.

eestlane
1 aasta tagasi
Reply to  Tiiu

pole lihtrahvas , vaid peremees omal maal, ehk põlisrahvas, lihtrahvas on need sisseveetud kõiksugu kulid, vali eestlased , selle maa peremehed