Galerii: EKRE valmiskoosolek oli kui rokk-kontsert

Malle-Liisa Raigla fotod

Neljapäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskuses peetud EKRE kõnekoosoleku kõrval kahvatuvad kõigi teiste erakondade kampaaniad.

Rahvast oli kohtumisele tulevase peaministri Martin Helmega – selliste sõnadega erakond koosolekut reklaamis – tulnud mitu korda rohkem kui sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna kuulajaid kokku. Kui sotsid ja „kesikud“ suutsid Läänemaal kohale meelitada alla 20 inimese, siis EKRE tõi kokku ligi 200 inimest. Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaal kippus väikeseks jääma ja toole toodi enne algust üha juurde.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
245 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tomcat
10 kuud tagasi

Täna on siin ekre-vastaste uhhuude kommentaare kurb-naljakas lugeda. Õnneks saate oma lihtsameelsuse eest reffidelt maksutõusude, homoabielude, eesti-vene segakoolide, vaenukõneseadusega jms korralikult karistatud.

Tige kala
1 aasta tagasi

Targematki teha kui 2 e l.lli enesekiirust kuulata

Just
1 aasta tagasi

Sihukesse kultuuuurimajja ei taha enam minna. Nagu oleks ära lagastatud

Pss
1 aasta tagasi
Reply to  Just

Täitsa rumal jutt ju.

Ei saa aru
1 aasta tagasi
Reply to  Just

to:Just . Miks sa tuled siia sellist asja kirjutama? Mingit infot jagasid omaarust või?Mida nüüd tegema peab siis? Ei andnud rahu kuidagi, et ekrel üle ootuste hästi läks kohtumine valijaga?

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Just

Kummaline suhtumine enda kaasmaalastesse. Väga halb!

Valija
1 aasta tagasi

Eestlane on laulurahvas.
Kui kaasa mõtleksite ja raadiost saadet kuulaksite ehk siis mõtleksite ka.

Velirand
1 aasta tagasi

Miks maakonnaleht mõõdutundetult EKRE valimisüritusest kirjutab?
Isegi, kui polnud plaanis, kukkus välja tasuta valimisreklaam EKREle.

Nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Velirand

Ja see pole esimene kord!

Pss
1 aasta tagasi
Reply to  Velirand

Miks miks, sellepärast, et rohkem inimesi ekret valima kutsuda, mis seal keerulist aru saada on.

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  Pss

Ekstaole. Teisi erakondi valitakse omal tahtel, aga ekret vaid massiivse ajupesu ja nänni abil.

Agu
1 aasta tagasi

Ma ka ei mõista, mida te sellest EKRE st just materdate!? Kõik erakonnad lubavad ühtesid ja samu asju ju teiste sõnadega, aga ette jääb ikka EKRE. See hakkab juba tõesti halenaljakaks minema. Võibolla on siin ainult üks inimene, kes seda teeb, ei tea ju, aga ikkagi. Reformid lubavad, et neid valides jääb inimestel rohkem raha kätte, mis on ju ka eu kõrgeima inflatsiooni riigikesena täitsa raske ülesanne, kus sellejaoks siis raha võetakse? Sotsid lubavad, et et kõik tuleme toime, kui neid valida, noo see on ka selline ambitsioonikas lubadus, keskerakond ka lubab mingeid proiriteete igal alal. Sama lubab ka ju… Loe rohkem »

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  Agu

Ju siis on põhjust. Ekre lubadused on kõige ebausutavamad juba ainuüksi seetõttu,l et neil on kõige väiksem võimalus kellegagi koalitsiooni pääseda ja üldse midagi sellest ellu viia. Eestis ei ole ega tule ühegi erakonna ainuvalitsust, aga ekrel on vaenlasi tunduvalt rohkem kui sõpru.

???
1 aasta tagasi

Mis toimub? Pisikese maakonnalehe traditsiooniliselt konservatiivsed kommentaatorid on täna asendunud põlevate vihaste silmadega “sallijatega”? Kas peakontorist (urust) tuli käsk EKRE-teemaline artikkel, mida võiks tõlgendada positiivsena, sopaga üle valada?

Usumees
1 aasta tagasi
Reply to  ???

Üks inimene jõuab juba palju

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  ???

Ma ei teadnudki, et siin pisikeses maakonnalehes ainult “traditsioonilised konservatiivid” sõna võivad võtta. Vabandan südamest oma paari kommentaari pärast. Aga ega sa tõepoolest ei arva, et su ümber ainult “traditsioonilised konservatiivid” elavad, mida iganes see sõnapaar ka tähendama ei peaks?

Pss
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Miks nendel liberaalidel siis sellise konservatiiv teemalise artikli alla on vaja kirjutama tulla? Teil seal delfi lehel ju igasuguseid ülistavaid kirjutisi, kus saate endi mõtteid vahetada, ei pea isegi ära panema üksteisele, saate kooris kiita. Aga vabandus vastu võetud. Vähemalt tunnistas ausalt viga.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Pss

Minu viga oli tegelikult see, et ma ei kirjutanud lõppu; “Palun minu juttu võtta sügava irooniana!”. Arvestades, kuidas ekretrollid absoluutselt suvalistesse teemadesse oma totrustega sisse lendavad, on selline kaebamine küll üsna koomiline ))
Muuseas, ka ma ise pean end konservatiiviks – aga mitte selliseks EKRE variandis konservatiiviks. Õnneks päris suur osa inimesi suudab nendel ka vahet teha.

Pss
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Ah, et teised teevad ka? Siis võib jah? Kuhu me nii jõuame. Kuid ikkagi ma ei mõista, mis huvi on käia kirjutamas kuskil ekre teemalise artikli all? Sellega ei muuda ju kellegi meelsust või mis point on?

???
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Paluks lugema õppida. TradistsioonilisELT e. harilikult. S.t. tavaliselt ei näe LE-s tolerasmist pakatavaid ning vihast lõhki minevaid kommentaare. Vaadake näiteks KE või Sotside valimiskoosolekute artikleid.

Felka
1 aasta tagasi

Igas telekanalis on EKRE jubedad reklaamid. Telkut vaatame ainult salvestusest, siis saab need mööda kerida. Need reklaamid on väga kallid. Arvan, et nende maksumus kokku ulatub miljoni euro ligi. Teisi parteisid toetavad ettevõtjad, aga ei ole küll kuulnud, et mõni edukas ettevõtja EKREt toetab. Kust tuleb raha, et neid reklaame tellida ja selliseid koosolekuid lavastada? Ei ole usutav, et liikmemaksudest. Ehk keegi teab?

Irwerix
1 aasta tagasi
Reply to  Felka

Juba eelmine kord ei klappinud nende rahaasjad . Nüüd on veel hullem , seda tasuks ikka rohkem uurida

No mis
1 aasta tagasi
Reply to  Irwerix

Meie riigis rahapesu asju väga ei taheta uurida, kui veel ei teadnud. Martin tegi ükskord isegi selleteemalise ettepaneku, aga saadeti pikalt niiöelda.

No mis
1 aasta tagasi
Reply to  Felka

Igal erakonnal oma reklaam iga natukese aja tagant, aga teie näete ainult ekret. Järelikult hästi tehtud, et tähele paned. Keda ei jätakski külmaks pagulashordide ja energia ja pensioni ja eestluse teemad.

Tige kala
1 aasta tagasi
Reply to  No mis

Neid tobedaid kaabude reklaame tuleb iga natukese aja tagant kõigist kanalitest . Neid on 2x rohkem kui teistel kokku . Juba lastelastelgi viskavad nad üle

???
1 aasta tagasi
Reply to  Felka

Kas ainult oravatel peaks olema lubatud reklaami teha? Sest neil on ikka koroonatestide hankelt kõrvale pandud miljonid, mille eest seda teha?

tallinlane
1 aasta tagasi

Kõik need üritused 80 a. lõpul,mis eelnesid Eesti vabanemisele tegin kaasa (öölaulupeod jne.),võimas tunne oli.Millegipärast on Mart H.. nimetanud seda MASSIPSÜHHOOSIKS??? Kus ta ise sel ajal oli ,kas ootas kuhu poole asjad kalduvad ,et siis välja tulla ??? 2019 a. kui sama mees valitsuses olles ütles solvanguid Soome peaministri aadressil tundsin tõsiselt piinlikkust soomlaste ees. Kuna sel ajal elasin ja töötasin Soomes ja kuigi seda teemat töökaaslastega ei arutanud oli tõsiselt piinlik olla selle riigi kodanik ,mille minister käitub nii MATSLIKULT !!!

....
1 aasta tagasi
Reply to  tallinlane

Valitsuses olles ütles solvanguid soome peaministri kohta? Nüüd te ajate küll pada.

TALLINLANE
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Ei aja pada !!!Võite kontrollida ,internetis on selle kohta materjali palju. -Soome rahvusringhääling 15.12 2019 ,Ilta-Sanomat 16.12 2019 jne.,sellest olid väga häiritud ka Põlissoomlased.Sellele järgnes muidugi Ratase vabandus ,mida ta pidi tegema korduvalt ja Ekre lollusi tasandama. Hoidke silmad ja kõrvad lahti -PADA ajatakse hoopi teile !!!

....
1 aasta tagasi
Reply to  TALLINLANE

Ma kirjutasingi, et ajate pada. Helmed olid ühes pühapäevahommikuses raadiosaates meelt lahutamas, aga mitte kuskil kõnepuldis Eesti valitsuse seisukohta esitamas. Mõelge ka enne kirjutamist! Nii see libahüsteeria tekibki külajuttude tasemel.

tallinlane
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Ma ei räägi pühapäevahommikustest raadiosaadetest ega külajuttudest.Aga valitsuse ministri,antud juhul siseministri, väljaütlemised (Tre raadios või uhhuu uudistes) tähendavad kogu valitsuse seisukohta..Seetõttu vabandaski peaminister Ratas ametlikult !!! Muide (seda saate kontrollida ,Ilta-Lehti 16.12.2019) , üks Soome kirjanik vastas nii ,,kui Soomes saab müüjatüdrukust peaminister, siis eestis saab idioodist minister “

...
1 aasta tagasi
Reply to  tallinlane

Ei tähenda see mingit valitsuse seisukohta. Peab ikka päris ohoo olema, kes arvab, et riikide vahelised suhtlemised käivad iltalehti kaudu. Ja mida ta valesti üleüldse ütles? See etRatas vabandas iga asja peale, noo see on ratase probleem. Te parem mõelge sellepeale, kes väikse raadiojaama mingi vähekuulatava jutusaate üleüldse põhjanaabrite suurde päevalehte edasi kittuma läks.
Jube häbi on ikka. Lõpetage ükskord see häbenemise jutt!

tallinlane
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Saan aru ,et selline nilbe räuskamine kõnetab teatud seltskonda.,osa teie valijaid.Ei pea olema ohoo ,nagu ütlete.Meie meediat jälgivad kõigi välisriikide saatkonnad.Aga ,kuna Ratas oli peaminister ja temas on veel härrasmehelikkust ,siis oli tema kohus vabandada !!!

...
1 aasta tagasi
Reply to  tallinlane

Mõtetu vaileda, mina selles küll mingit kohutavat mainekahju nüüd ei näinud, et poemüüjast on saanud peaminister. Aus amet ju ja mis selles valesti ole öeldud, aga teie jaoks on see kohutav maailmalõpp ja häbene või maalla. No ma ei tea. Las jääda, igaühel oma aarvamus.

Lulu
1 aasta tagasi
Reply to  TALLINLANE

Miks sa liialdada? Marin töötas tõepoolest noorena mõni aeg kaupluses ja ka kassapidajana! Mart Helme nii ütleski! Häbi peaks tundma praegu, kus nii Eesti kui Soome valitsused ajavad suust välja ikka selliseid valesid, et ahhetama võtab. Aga kummalgi tüübil häbi ei ole oma rahvale valetada ja lauslollusi rääkida. Nagu NSV liidus, häbi häbi häbi! Tõesti kahju, et elad veel nagu nõukogude liidus, aga ega see euroliit midagi muud polegi, täpselt samad valed nagu kommunistide-sotsialistide ajal😝

Ekre valija
1 aasta tagasi
Reply to  tallinlane

Psühhoosi kohta ütles Helme välja ka vabanduse, kuna tegu ei olnud õnnestunud jutuga.

Aga kui sõnavõttu proovida lahti mõtestada, siis kui see 80ndatel toimunu ei olnud psühhoos – >
psühhoos <22e: psühhoosi, psühhoosi> suur psüühika talitluse, eriti tunnetuse ja käitumise hälve. Massi+psühhoos, sõja+psühhoos

, siis kas Eesti rahval on praegu psühhoos, et ei taheta olla vabad ja lastakse endaga teha mida iganes (ohutunnetuse häire)? Ühel juhul kahest on rahvas ikkagist psühhoosis. Mina arvan,et psühhoosis ollakse praegu.

massi+psühh`oos (rühmateadvuse seisund)-

Hüsteerikud tegid sellest sõnavõtust maailmalõpu muidugi.

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  Ekre valija

Ma ei saa aru mis riigist Te kirjutate ?Saan teie jutust aru ,et Eesti nagu polegi vaba ?Kui teie mingi seltskond on psühhoosis ,siis võib -olla on vaja med.abi.´Ei maksa rääkida kogu rahva nimel !Eestis kasutavad mõned seda vabadust (sõnavabadust) aga kurjasti.Kui Riigikogus see räuskav punt peab sobilikuks öelda mida tahab,siis minu arvates peaks nad ise aru saama,et see millist sõnavara kasutavad külajoodikud poe taga ei sobi kõrgetele ametnikele !!!

Ekre valija
1 aasta tagasi
Reply to  lugeja

80ndatel nähti massiimmigratsioonis ohtu rahva püsimajäämisele. Praegu toimub meie omade võimude korraldusel sarnane immigratsioon. Eelmise aasta sündimus oli sajandi madalaim. Varsti pole vabadusest midagi rääkida, kui otsuseid teevad võõrad rahvad. Nende võim, nede kombed. Kaotame ju igal aastal väiksema linna jagu inimesi.
Sotsialmeedias leiab ausaltöeldes samamoodi oma nime alt räuskavaid liberaale. Konservatiivid räuskavad tavaliselt varikontode alt, järelikult on tegu liberaalsete provokaatoritega. Nagunii igasse liikumisse jagub räuskajaid ja hargivahepildistajaid.

...
1 aasta tagasi
Reply to  Ekre valija

Sallivad on kõige õelamad hüsteerikud.

Usumees
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Jookseks kui peaga vastu seina! Halleluuja selle peale.

Poliitika jälgija
1 aasta tagasi

Aga astume eu-st välja!
Ega sealt midagi head pole tulnud….

Irw
1 aasta tagasi

Ja kuhu siis kuulume ? Sellist pisiriiki ei võta siis keegi tõsiselt . Putler pistab lihtsalt pintslisse . Aga see võibki kaabude eesmärk olla

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Haha ja muidu ei pista pintslisse või, kui tahab? Naiivne. Klähvige rohkem seal üle piiri, küll siis tagjärjed ei anna ka ennast kaua oodata.

nimi
1 aasta tagasi

Loll jutt suhu tagasi.