Tankid hakkavad Perakülas laskmist harjutama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Perakülas näeb järgmisel nädalal tanke. Foto: 1. jalaväebrigaad

Perakülas näeb järgmisel nädalal tanke. Foto: 1. jalaväebrigaad

Järgmise nädala teisipäeva hommikust reede õhtuni toimuvad Lääne-Nigula valla Nõva osavallas Peraküla rannaalal 1. jalaväebrigaadi eFP lahingugrupi ehk Eesti NATO liitlaste eelpaigutatud vägede lahinglaskmised tankidelt.

„Lahinglaskmised toimuvad kolmel päeval, reede on lisatud varupäevana,” ütles nooremseersant Toomas Raudsepp.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
1 aasta tagasi

Täna käivad Perakülas nii kõvad paugud, et siin 5- 6 kildi taga süda võpatab lausa valust. Peab kiirabi kutsuma???

Hillar
1 aasta tagasi
Reply to  Tiiu

Kui Puutin hakkab Eesti vastu sõdima, siis ütleme talle, et ärgu Läänemaad pommitagu. Mõni äkki kardab.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Hillar

Kas oled palju joonud? Eestil pole näitlejat maad juhtimas, et söjaga hirmutad.

mees maalt
1 aasta tagasi

Mõnus olemine – istun õues, kruus kohviga, päike annab jumet näole ja maole, suits ees, tihane karjub kõrva, tuult ei ole ja kõrva paitavad ilusad õrnad laskeharjutuste paugud, kuulda on ka mürsu lendamise hääl – see on meie vabaduse hääl, mille purustas hommikul krdi kopter.

kohustuslik
1 aasta tagasi

Mürsud pidid olema kipsist.Ilmselt roomikud on õhupallidest ja summutist tuleb lillelõhna.

Ok1
1 aasta tagasi

Ajuvaba

Noor penskar
1 aasta tagasi

Tundub,et täna on viies kolonn jälle arvutite taga.

kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Noor penskar

5 kolonn on jõudsalt kasvanud viimase aasta jooksul Kremli poolt saadetud diversantide arvel.

maamees
1 aasta tagasi

Eesti on nii väike, et siin otsustatakse sõja tulemus rakettidega ära. Keegi ei hakka mööda metsi ja võsa püssiga lippama. See pole Ukraina.

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

aga siis ruttu kinnisvara turgu ja kappadi-kappadi minema siit. Kui nii vedel oled ja nii odavalt riigi ära tahad anda, siis mis siin enam passida?

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

Kelle maale soovid minna? Oled siis sissetungija! Tuld võõrastele-tuleb sealt vastu.

kohustuslik
1 aasta tagasi

Tankide lahinglaskmine maastikukaitsealal?????????Kõik aastakümneid kasutuses olnud metsarajad on RMK poolt kinni pandud.Igale poole on metsikud piirded ehitatud,et sa autoga teelt välja ei satuks kus kõik hävineb aastakümneteks kui seal mootorsõidukiga sõita.Kaitsealal võib telkida ja tuld teha ainult selleks lubatud kohtades.Väljaspool teed ei tohi ühegi mootorsõidukiga liikuda.Kui miskit valesti kutsutakse Keskkonnaameti tegelased kaela ja saad trahvi.Aga samas lasi RMK metsa hooldamise nime all kaitsealal raske tehnikaga kõik pinnase ära lõhkuda ja nüüd lasevad sellele imeõrnale rannaalale veel tankid ka peale???????????

eks ta ole
1 aasta tagasi
Reply to  kohustuslik

Nõva rahval oli aastat 5 tagasi valida, kas laskepolügoon või Peraküla merre suur tuulikupark. Laskmisi toimib vb kord aastas (see siiani üldse esimene), tuulikud oleksid aga 24/7 olemas. laskmiskoha suht lähedase naabrina julgen loota, et vaevalt need tankid rohkem metsa lõhuvad kui mõni käpardlik raie ja suunaga mere poole laskmine peale müra muud kahju ei tekita, rändlindude ja purjekate hooaeg pole veel alanud 🙂

Njaaa...
1 aasta tagasi
Reply to  eks ta ole

Anna kaks halba valikut, ja siis kiida seda, mis peale jäi. Pööbel on sillas!

Timm
1 aasta tagasi
Reply to  eks ta ole

Kuidas see arvutus sul õnnestus kui teema oli laual aastal 2008?

eks ta ole
1 aasta tagasi
Reply to  Timm

vabandust, kirjaviga 🙂

Ploodu
1 aasta tagasi

Väike Eesti on siis nato polügoon!!Ranna alal paugutada,kes sealt tulemas? Rikkuda puhast loodust- kus on valitsuse vastutus või mõistus = neid pole.Naabriga korralikud suhted luua -seda uusnoor valitsus ei oska.. Õppige siis vanematelt,kes Vabariigi taastasid.
Kas neid rauakolakaid toodi siis loodust rikkuma- kohalikel elanikel peab ka sõnaõigus olema-kus ja kelle loal saavad liikuda.

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

nagu veits imelikku juttu ei aja või nii? Väikese Eesti suhted naabritega, kui nüüd üks ja kõige ilgem välja arvata, on väga head. Vanemad, kes vabariigi taastasid, käitusid omas ajas ja vastavalt olukorrale.
Siis oli siis ja täna on täna. Täna on vaja valmis olla olukorraks, kus taastatud iseseisvust ohustab jälk, terroristlik režiim.

Nohh
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Et hullunud mõrvariliku terroristiga tuleb korralikud suhted luua? No tee algust, mine rooma ja laku saapataldu, äkki jätab ellu, saad köiejupi kaela ja kuuti elama.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Nohh

Mida laulad? 50 aastat liputati saba ja kiideti suurt parteid…kuid-see Liit on lagunud.Võta aru pähe ja vaata hoolega-naabriks on Vene riik,mitte NSVL. Vene on samasugune riik kui meretagune Ameerika -suurriigid mõlemad oma käitumisega..

Muki
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Olen mõelnud miks eesti elu on kohati üsna vastik… loen sinu kirjutist, ja jõudis kohale miks. Sinusuguste inimeste pärast. Õnneks on sinusuguseid vähemuses.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Muki

Kas oled ingel Gabriel = õilis ja tore?-

Karu
1 aasta tagasi

Egas meile pole siia suurt naabrit vajagi, saame ise oma väikese maakese sassi kõmmutatud ja ära trambitud…

KodanikA
1 aasta tagasi

Sõjaväel on vaja harjutada, tõsi. Aga – kas teiste euroväikeriikide pinnal toimuvad lahingharjutused sama tiheda graafikuga? Sama loodusrikastes paikades? Kas militaarreostusel ja inimeste häirimisel piire pole? Jälgib seda üldse keegi valitsuse tasandil? Meie asukoht Venemaa kõrval ongi ainuke argument? Et tõhustada lääne liitlastega koostööd nö proaktiivselt? Pigem võiks tõhustada diplomaatiat Venemaa suunal. Vastasel juhul kujuneb Eestist Euroala harjutuspolügon. Progressiooni võib selgelt märgata- nursipalud, soodlad.. Kus piir on, kas elanike arvamus loeb üldse? Vene armee võimekus ületab paraku suurusjärkude võrra meie oma, isegi koos resideeruvate liitlastega ja isegi kui 100tuhat jalapaari koos tehnikaga juurde tuua, mida juba niikuinii ei juhtu. Kas… Loe rohkem »

Muki
1 aasta tagasi
Reply to  KodanikA

Sa oled samasugune nagu enamus euroopa poliitikuid ja inimesi. Loomulikult oleks tore kui venemaaga oleks sõbralikud ja head suhted. Ma soovin ka seda. Kuid see eeldab ikkagi mõlema poole tahet. Kremlis olevatel isikutel seda soovi ilmselgelt pole. Need elavad omas maailmas oma plaanidega.

KodanikX
1 aasta tagasi
Reply to  Muki

Ehk heidaks nüüd pilgu meie massimeedia tegevusele. Sõjalist konflikti puudutav info on olnud vägagi agressiivne Venemaa või kremli vastu. Ok, nemad alustasid ja seda peab taunima, tehtud, kuid aasta väldanud meiepoolne klähvimine ei näita tugevust, vastupidi. Meie poliitikud ja nn eksperdid käituvad nagu Valdis Tulnuka filmis- räige sõnavõtt kuid reaalses vastasseisus kohe külili. Ei ülista siinkohal suurt naabrit aga me oleme sõjalisel areenil sääsk selles võrdluses ning viimane mida meil vaja, oleks mõtlematult konflikti enda poole eskaleerida. Pealegi teeme seda artikkel5 taha pugedes, pannes tanki eu riikide julgeoleku(inimelud), sealjuures lootes, et meile tullakse appi kui oleme ise probleemi esile kutsunud.… Loe rohkem »

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Muki

Ajupestu jutt.