Tartu rahu aastapäeval süttivad taas küünlad

Igal aastal moodustub Tartu rahu aastapäeval küünaldest number. Foto: Malle-Liisa Raigla

Neljapäeva õhtul tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Haapsalus vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures, millele järgneb kontsert-palvus Jaani kirikus.

Mälestusmärgi juures süütavad Läänemaa kodutütred ja noorkotkad traditsiooniliselt küünlad nii, et moodustub number 103, mis tähistab lepingu allkirjastamisest möödunud aastaid.

Kell 18 on mälestushetk koos pärgade ja mälestusküünalde asetamisega ning vande annavad kaitseliidu noorte kotkaste Lääne maleva ja kodutütarde Lääne ringkonna uued liikmed. Tseremoonia järel suundutakse Haapsalu Jaani kirikusse kontsert-palvusele, kus esineb Haapsalu põhikooli koor.

Vormsi jaoskonna naiskodukaitsjad asetavad mälestusküünla Hullos Vormsi kiriku juures asuva vabadussõja mälestussamba jalamile 2. veebruaril kell 18.

Mälestusküünlad asetatakse ka Kullamaa, Lihula, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva vabadussõja mälestussammaste jalamitele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tartu
1 aasta tagasi

rahu hauakaevajad nüüd brusselid tehtud mehed, mõni sardell käiks vist iga nädal tsaarile narvatagust ja petserimaad pakkumas kui olukord teine oleks

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  tartu

Kas te räägite endast, et nimesid pole?

Seda et
1 aasta tagasi

kus sa elanud oled, et aru ei saa kellest kommenteerija kirjutas?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Aga seleta siis rumalale, kuulan huviga!

Seda et
1 aasta tagasi

Välisminister Urmas Paet ja Vene välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruaril 2014 Moskvas Eesti-Vene piirilepped teist korda.
kui Urmas Paet Moskvas oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga Eesti-Vene piirilepingule alla kirjutas, esitas Holger Kaljulaid kapole kuriteoteate: kuriteosündmus karistusseadustiku riigireetmist käsitleva paragrahvi järgi ehk riigireetmine kui territoriaalse terviklikkuse rikkumine vägivallatu tegevuse mõttes

Irw
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Ainult keskmine käkerdis arvab et urmas võttis ja läks tegi ainuisiklikult selle leppe ja seda veel nii valitsuse kui riigikogu teadmata

Hmm huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Arvate, et teda sunniti ja ei lubatud keelduda?

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Paistis, et tüüp oli ise nõus sellega ju. Sellest teemaalgataja kirjutaski ju.

õige
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

riiki müüsid kindlates kätes seltsimehed seal koos ühtse venemaa sõprade ja teiste kommunistliku internatsionaali erakondadega

Kaino
1 aasta tagasi
Reply to  õige

Ma usun, et taheti see asi korda ajada lihtsalt, arukamalt mõeldes saame ju aru, et tegelikult meile neid tükke ei anta vabatahtlikult kunagi ja parem on teha üks kirjalik lepe praeguste piiridega, et tugevdada seda, samas saan aru, et siis pole üldse seda lepet vaja. Ja ega idanaaber neid pabereid ei tunnista ka, kui tahab siis küll põhjuse leiab, et pealinna tornist sinimustvalge alla tirida.

noh
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Issand milline tola irw!!!!! Kas siis aru ei saa, keda kaitsed, tema oligi ju kõige kõrgem esindaja, mitte sina, ei ka mina. Minister on pukis ja tema vastutab selleeest mida teeb, otsustagi mida tahes keegi. Vastutus jääb ikka tippu ju. Niisama sinna pannakse või tankistiks?