Uue linnavalitsuse hoone rajamiseks laekus 36 ideed

Haapsalu linnavalitsus kipub lossiplatsile. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsus kipub lossiplatsile. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsuse uue hoone arhitektuurivõistlusele laekus 36 tööd. Millal võitja välja valitakse või millal läheb ehituseks, pole teada.

„Järgmise nädala esmaspäeval on laekunud töödele esimene pilguheit,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Tema sõnul näitab nii suur osavõtjate arv suurt huvi Haapsalu vanalinna vastu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Kas see kommentaarium on katki, et algsest 35-st näen ma vaid 20 kommentaari? Kuhu kadus minu postitus, millesse panin lingi planeeritava krundi ~120-aasta tagusest väljanägemisest? Mis oli selles seaduse- või heade tavade vastast? Kui ühtki TEEMAKOHAST viidet LE kommentaaridesse postitada ei tohi, vähemalt hoiatage, mida tohib, mida mitte.

Rähn
1 aasta tagasi

Vapustav! Linna laenukoormus on üks suuremaid Eestis,aga ikka võetakse juurde. Ju tänavate remont peab siis veel ootama…. 🤕

Majaomanik
1 aasta tagasi

Selge on see,et uus LV hoone peab olema arhitektuuriliselt soliidne ja ka soliidses kohas vanalinnas,nagu on olnud kombeks sajandeid terves maailmas.

reaalsus
1 aasta tagasi

Arhitektide ja ehitajate pidu, mitmes suures kriisis olev riik kallab raha betooni, rahvas ja ettevõtted virelevad…

Taadu
1 aasta tagasi
Reply to  reaalsus

Betooni toodab ja valab ikka eraettevõte, ehitab ka

Feedja
1 aasta tagasi

Tapamaja varemed võiks hoonestada

Kirp Conrad
1 aasta tagasi
Reply to  Feedja

Asemele linnavalitsus

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

linnavalitsuse parim koht Naftabaasi varemetel
ruumi laialt ja ligipääs turvaline

Kübe
1 aasta tagasi

Parim pakkumine oleks olnud valge leht.

miku
1 aasta tagasi

Kui võitjaks mingi klaas-betoonmaja,siis sellega on tee lahti teistele samasugustele majadele vanade puitmajade vahele.Kurb näide Kalamaja Tallinnas.

aga
1 aasta tagasi
Reply to  miku

kui ei ole, mis siis

Kohalik
1 aasta tagasi

Vaadates ringi kuidas teised Eesti linnad arenevad, siis ilmselgelt Haapsalu on viimaste seas. Siin linnas ei toimu mingit arengut 🤦‍♂️. Sellele linnapeal peaks olema piinlik. Pole ime, et inimesed lahkuvad

Anti
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

Kohalik. Tee siis midagi, ainult virised ja virised, Sukles süüdi.

rein.
1 aasta tagasi
Reply to  Anti

Kuhu ta läheb , kui linn maksab kõik kinni. Käib pikalt käsi ees ja nutab sots osakonnas, kui vilets elu. Elad ilmselt linnavalitsuse taga, roosas majas ja oled õnnelik.

Huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

Mis plära sa kohalik ajad. Su lemmikerakond tõmbas siinkandis mitmele arenguprojektile kriipsu peale ju. Palju sa laenu ikka jõuad võtta, seda peab tagasi ka maksma muide.Hääleta valimistel õieti, siis ei teki enam selliseid lolle küsimusi!

reaalsus
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

Need ”teised arenevad linnad” on pe..e kukkunud oma moodsa ”arenguga”. Võru ja Kuressaare keskväljakud ja ka Haapsalu Posti tn on head näited, kuidas moodne arhitektuur rikub meie linnad ära.

kokkuhoid
1 aasta tagasi

Ajuvaba on selle hoone vanalinna ehitamine.Niigi on parkimisega suvel ürituste ajal kitsas käes.Mis vanal hoonel viga ?Selle saab ju maha lammutada, kui enam ei kõlba.Kas seal vanalinnas saaks tõesti ruumikama hoone püsti panna kui praegune?

Vaata aga vaata
1 aasta tagasi
Reply to  kokkuhoid

Et Haapsalu areneks ja elanikke juurde tuleks on vaja uut lasteaeda.