Pääste: siibrite praksumine viitas toimunud tahmapõlengule

Lääne Elu

info@le.ee

3. jaanuaril kell 13.18 kutsuti päästjad Lääneranna valda Koonga külla, kus elanik kuulis ahju kütmisel siibrite juures mingit praksumist. Päästjad tuvastasid, et tulekahju ei ole, küll aga oli ilmselt toimunud tahmapõleng, sest korstnapühkija polnud juba ammu küttesüsteeme puhastanud. Päästjad kontrollisid korteri ja pööningu  termokaameraga üle ning nõustasid inimest, kes lubas ühendust võtta korstnapühkijaga.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et küttekoldeid tuleb regulaarselt ja korrektselt hooldada, sest vastasel juhul võib neist alguse saada tulekahju. Küttekollet tuleb regulaarselt puhastada vähemalt kord aastas. Kõige parem on lasta seda teha kutselisel korstnapühkijal, kes kogu süsteemi kriitilise pilguga üle vaatab ja oskab vajadusel nõu anda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments