Juhtkiri: tuled kustu!

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne-Nigula vallas käivitus pühapäeval eksperiment, millega soovitakse teada, kui palju on aruka tegutsemisega võimalik tänavavalgustuse pealt raha kokku hoida. Vallaeelarve kavas on tänavavalgustusele aastas planeeritud 65 000 eurot. Ennustusi on seinast seina – kes loodab elektriarveid veerandi võrra kahandada, kes on seisukohal, et ka tuhande euro säästmine kinnitab, et tegemist on aruka otsusega.

Eksperimendiga alustati veel enne aastavahetust Martnast, kus saab üsna pea selgeks, kas ja kui, siis kui palju on alevikus võimalik öise pimendamisega raha kokku hoida. Martna osavallavanema Janno Randmaa sõnul saab ka piskuga suuri asju korda saata, elektriarvelt säästetud rahaga võiks näiteks koole ja lasteaedu üles vuntsida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reamees
1 aasta tagasi

Sõja ajal peab valgustus olema välja lülitatud nagunii juuu

igale
1 aasta tagasi

läänemaa kodule oma valgusmäng, et ka kosmosest näha oleks

Maakas
1 aasta tagasi

arvab, et ei peaks kokku hoidma oma inimeste arvelt! Võõramaalastele leitakse suuri rahasid, ise kobame pimeduses. Peaks ikka kõigepealt oma inimeste eest hoolitsema ja alles siis vaatama kui palju jaksu ja vahendeid on teiste abistamiseks.

Lollidemaa ametnikud
1 aasta tagasi

”elektriarvelt säästetud rahaga võiks näiteks koole ja lasteaedu üles vuntsida.” …tore, et mõne tuhande euroga on edaspidi võimalik tohutu hinnatõusu tingimustes ‘koole ja lasteaedu üles vuntsida’!