LOETUIMAD LOOD 2022: kolmapäevane äike tõi uputuse Metsa tänava aedadesse

Andra Kirna

andra@le.ee

Lääne Elu avaldab uuesti 2022. aastal enim loetud lood. Üheks nendest on 29. juunil ilmunud lugu „Kolmapäevane äike tõi uputuse Metsa tänava aedadesse”.

Fotod: Andra Kirna

Kolmapäevane äikesevihmahoog polnud küll pikk, kuid kõik seni taeva jäänu tuli alla korraga. Seesugune veekogus ei mahtunud aga Metsa tänaval ära mullu rajatud sadevee kanalisatsiooni.

Ümbritsevast maapinnast madalamal asunud Metsa 57 ja 59 aiad pidid vastu võtma osa Nurme tänavat pidi alla voolavast veest, mis kanalisatsiooni ära ei mahtunud. Nurme ja Metsa ristmikust Metsa 59-ni lainetas päris asjalik lomp.

Metsa 59 perenaine, Helju Allika meenutas, et varem oli Metsa 59 ja 57 vahel kraav, mis vee merre viis. „Nüüd on vee äravoolamiseks kitsas toru, mis maasse pandi, mis sinna mahub! Peaks ikka kraav olema, aga seal taga on garaažid,” rääkis Allika.

Garaaž tema aias oli peaaegu kuiv, aga kasvuhoonet pole vaja pikalt kasta, sest seal oli vesi poolest säärest saati.

Kolmapäevane vihmahoog tekitas uputusi mujalgi Haapsalus. Nii ei pääsenud kiirabitöötajad Läänemaa haiglas õuest otse oma tööruumidesse, sest uksetagune trepikäik oli vett täis ja Rimi parklas tuli autost poodi minekuks jalatsid jalast ära võtta, et need läbimärjaks ei saaks.  Uuemõisas Olerexi tankla ja Tradilo vahelisel teel ulatus vesi Tradilo ees seisnud autode stangedeni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tuletage
1 aasta tagasi

meelde, mis ka eelmise aasta 26 aprillil juhtus, rahvast kindlasti huvitab, aga tehke tasuliseks