Aivo Paljasmaa: saudid tantsisid Argentina tangot

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval lõhkes MMil pomm. Argentina koondis kaotas Saudi Araabia esindusele 1:2. Kuigi Lähis-Idas asuva riigi puhul kõlab sõnastus „lõhkev pomm” lääneriigi kodanikele eelkõige mõne ekstreemse grupeeringu järjekordse sõjalise aktsioonina, oli sedapuhku tegu pealtnäha süütu mänguvahendi ehk ümmarguse jalgpallikeraga.

Tänavuse MMi üks suurfavoriite Argentina koondis ei suutnud seda kera mängu otsustavas järgus mitte kuidagi saudide väravasse toimetada. Tõsi, avapoolajal läksid nad Lionel Messi penaltilöögist küll 1:0 juhtima ja seejärel sahistasid veel kolmel korral vastaste väravavõrku, kuid ükski neist ei läinud arvesse. Saudid oskasid Argentina ründajad alati suluseisu jätta, kasvõi mõne sentimeetri jagu, ja videokordus tühistas kõik lõunaameeriklaste tulemused. Ometi arvasid nii pealtvaatajad kui ka ilmselt argentiinlased ise, et küll see võit ikka kirja saadakse, ja nad ju ikkagi juhtisid. Teise poolaja algus mõjus favoriitidele aga külma dušina. Saudid lõid kohe algul kaks väga ilusat väravat ja läksid juhtima 2:1.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments