Sõja jalust: sandistatud linn

Mariupoli ülikoolis ajakirjandust õppinud Tetjana Himitš on üks paarisajast Haapsallu jõudnud sõjapõgenikust. Foto: Malle-Liisa Raigla

Mariupoli ülikoolis ajakirjandust õppinud Tetjana Himitš. Foto: Malle-Liisa Raigla

Päevaks plaane koostades kartsime ennekõike, et meil ei jätku selleks kõigeks aega (aeg-ajalt ma lausa imestan meie võitlusvaimu ja vastupidavuse üle): tulla Mariupolisse, pakkida asjad, veenda vanemaid koos meiega lahkuma, tuua ema Malojanisoli külla, panna asjad maha ja sõita kohe Mariupoli lähedal asuvasse külla meie sõbra Ihori emale ja isale järele, et viia nad isakoju Kõrõlivka külla, seejärel sõita Telmanovosse, ööbida, võtta varahommikul pangas valuutavahetuse järjekorda, kui tehing on tehtud, sõita tagasi.

Loomulikult ei läinud kõik plaani järgi, aga sellest järgemööda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kogu teema juures tekib ikka ja jälle küsimus kust tulevad need rahalised vahendid ? Kas tõesti Toompeal on hakanud kasvama rahapuu ? Kogu aeg on meil päevakorras küsimus – raha ei ole,raha ei jätku,ei saa seda ega teist teha jne.
Nüüd järsku oleme toetanud sõda ca 300 miljoniga,pluss veel põgenike sj.tihti pagan teab kust tulnud,vastuvõtmisega seotud kulud.Mis kõik kokku ületavad raudselt poole miljardi piiri ?

Nii
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

ei sobi enam avalikult küsida. Peab kõigega vaikimisi nõus olema.

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Pole kunagi olnud ega tule aega, kus raha jätkub kõige jaoks.
Ühe isehakanud imperaatori avantüüri hinnaks maailmamajandusele hinnatakse 2,8 triljonile dollarile! Ligi 3000 miljardit! Otsesed sõjalised kulutused peale selle. Eesti pool miljardit on selle kõrval mitte midagi.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Raha on küll, suisa maas vedeleb! Te pole vist tutvunud erakondade valimislubaduste- ja programmidega! Eriti mahlakas on perekond EKRE oma!