Haapsalu tantsuharrastajaid kummitab ruumipuudus

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu balletistuudio juhendaja Ingrid Rink (vasakul) ja Luisa Stamberg. Andra Kirna

Ehkki tantsutreeningute läbi viimiseks on Haapsalus praegu kümmekond saali, on enam kui poolel tuhandel tantsijal ruumidest puudus.

„Iga hooaja algul on mõnevõrra ärevust sellega, kes kus treenida saab. Tavaliselt rahuneme siis maha, kui kõik endale kohad leiavad,“ ütles rahvatantsujuht Malle Õiglas. Ta lisas, et algkoolilapsed mahuvad ilmselt kõik tantsima, keerulisem on täiskasvanud tantsijatega, keda on samuti palju.

Rahvatantsuentusiast ja Haapsalu põhikooli õpetaja Liia Leesi sõnul on prooviruumid Haapsalus suur murekoht. „Põhikooli uues majas saali ei ole, on aatriumid. Aatriumis, kus proove oleme teinud, on pool põrandat selline, kus lava saab üles tõsta. Seal ei julge tantsida ega hüpata,“ ütles Lees.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mittetantsija
1 aasta tagasi

Olid ajad kui sellised tantsu- jm ringid töötasid kultuurimaja juures. Kas nüüd ei võiks? Praegu kultuurikeskus vist rohkem teatrite ja kontsertide jaoks.

eero
1 aasta tagasi

õues ruumi küll.

KaKa
1 aasta tagasi

Eesti on sõjas, see on õige aeg tantsimiseks!

Aga
1 aasta tagasi

Kultuurimajas peaks ju ka palju ruume olema, nagunii seal peale kino midagi erilist ei toimu.

arvi
1 aasta tagasi

Kui suur see ruum peaks olema?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  arvi

Paberlehe artiklis leppis keegi tantsuõpetaja minimaalselt 100m2-ga, mis teeb 10x10m. Kõrgust soovitakse ka üle standardse 2,5m.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ammugi oleks tulnud mõelda,et paljude hallide asemel tuleks staadionile ehitada katus peale ja kõik mured lahendatud ? Kütta pole vaja sest kehaline tegevus annab sooja ja tussiruumid tuleks käivitada ringveega!
Kas minu mõte paljude kliimakonverentside mõistes liiga roheline ei ole ?

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Staadionile tuleb juba kergejõustiku hall nagu aru sain. Nii et aidaa staadion.

Taadu
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

TUSSIRUUM?????

Kuli
1 aasta tagasi
Reply to  Taadu

Tussiruum on ujulas juba olemas. Mehi sinna niikuinii ei lasta. Pole mõtet neid nii väga palju teha.

koolimaja
1 aasta tagasi

tühi, anti spordile, seal ruumi kõigile

käbi
1 aasta tagasi

Artiklis võiks olla siiski ka mainitud, millised ja kus ON võimalus tantsutrenne teha (üldse). Öelda, kus EI SAA, sellest vähe abi.
Linnavalitsusele muidugi mõtlemise koht, kuidas asja parandada.

volikogu
1 aasta tagasi
Reply to  käbi

saal enamuse ajast tühi, mokalaata saab ka õues pidada

En.
1 aasta tagasi
Reply to  käbi

Ei tea, kui palju maksaks keskkooli aula kütmine koos kõrvaloleva klassiga? Kas saaks sinna ühendada keskkütte hosteli hoonetiivast ja kui palju see maksma läheb? Tantsijad peavad ikka ise ka initsiatiivi ilmutama. Või pangu rahad kokku ja ostku kirbukast suusad. Õues lubatakse sporti ja kuntsi teha veel tasuta.

Kuli
1 aasta tagasi

Linnapea! Aeg on ehitada tantsude hall. Muid halle on nagu seeni linn täis. Laenukest kannatab veel ju võtta millike poolteist.

käbi
1 aasta tagasi
Reply to  Kuli

Hallid tantsimiseks vist hästi ei sobi. Pole vaja ka juurde ehitada saale-halle, mis suurema osa ajast tühjad. Pigem peaks leidma lahendusi, kuidas olemasolevaid paremini kasutada.