Haapsalus tähistatakse Euroopa pimekurtide päeva

Lääne Elu

info@le.ee

Pimekurdid. Foto: pimekurdid.ee
Pimekurdid. Foto: pimekurdid.ee

Eesti pimekurtide tugiliit tähistab reedel Haapsalu sotsiaalmajas Euroopa pimekurtide päeva.

Euroopa pimekurtide liit loodi 22. oktoobril 2003 ja igal aastal tähistavad pimekurdid seda päeva ettevõtmistega, mille eesmärk on pöörata ühiskonna tähelepanu sellele ainulaadsele puudeliigile.

Kell 14 algaval teabepäeval „Mis on pimekurtus? Kohtumine pimekurtidega“ antakse ülevaade pimekurtusest ja pimekurdid jagavad oma kogemusi elus toimetulekul.

Eesti pimekurtide tugiliit koondab pimekurte inimesi ja nende hooldajaid ning pimekurtide laste vanemaid, et kaitsta ühistegevuse kaudu pimekurtide huve ja õigusi ning tagada neile tavainimestega võrdsed võimalused. Tugiliit teeb koostööd riigi ja omavalitsusasutustega, rääkides kaasa pimekurtide ravis, sotsiaalses rehabilitatsioonis ja suhtlemisvõimaluste väljatöötamisel ja rakendamisel.

Erilist tähelepanu pöörab pimekurtide tugiliit varajasele sekkumisele, et hoida ära lapse isiksuse muutusi ja anda lastele võimalus võimetekohaselt areneda ja haridust omandada. Praeguses olukorras, kus koolid on võtnud enda kanda rehabilitatsiooniteenuse osutamise, tuleks väga tõsiselt pöörata tähelepanu pimekurtide laste õpetamise ja rehabilitatsiooni koordineerimisele. Koostöös saab leida igale lapsele just talle kõige sobivama õppeasutuse.

Täiskasvanud pimekurtidele ja nende pereliikmetele on liit toeks igapäevaeluga toimetulemisel ja suhtlemisel.

Raissa Keskküla

Eesti pimekurtide tugiliidu tegevjuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments