Kuusk võitis Eesti karikavõistlused

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

16 tugevama hulgas võitis En Garde vehkleja Kristina Kuusk (paremal) võistkonnakaaslast Erika Kirput. Foto: FIE
Kristina Kuusk tuli epeevehklemises esikohale. Foto: FIE

Laupäeval Tallinnas peetud Eesti karikavõistlustel epeevehklemises tuli naiste arvestuses Haapsallu kaksikvõit ja meeste arvestuses teine koht.

Naiste arvestuses võitis karikavõistlused vehklemisklubi En Garde liige Kristina Kuusk, kes alistas poolfinaalis hiljem kolmandaks tulnud Irina Embrichi (IREM) 15:7. Finaalis läks Kuusk vastamisi oma klubikaaslase Nelli Differtiga, kes oli poolfinaalis alistanud 15:8 Veronika Zuikova (Tallinna Mõõk).

Kahe haapsallanna omavahelises matšis oli sel korral parem Kuusk, kes alistas Differti 15:10.

Hästi võistlesid ka nooremad En Garde’i vehklejad. 30 osaleja seas oli viies Julia Trynova, kes läks veerandfinaalis vastamisi Differtiga ja kaotas 15:8. Anneli Proosväli oli seitsmes, Svetlana Trynova üheksas ja Madli Palk sai 14. koha.

„Noorte üle, kes täiskasvanute võistlustel kaheksa hulka jõudsid, on väga hea meel,” ütles treener Helen Nelis-Naukas. „Ma ütleks, et Julia Trynova on sama andekas kui Katrina Lehis,” lisas ta.

Meeste arvestuses lõpetas Sten Priinits võistluse teise kohaga. Priinits võitis veerandfinaalis Filipp Djatsuki (SBSK Draakon) 14:12 ja alistas poolfinaalis 13:12 Jüri Salmi. Vigastuse tõttu loobus Priinits aga finaalis Ruslan Eskoviga võistlemast.

Nelis-Naukase sõnul tabas Priinitsat sääremarja kramp. „Stenil oli Salmiga kõva madin ja pärast seda tulid jalakrambid,” ütles treener. Priinits läks küll rajale, kuid oli sunnitud võtma meditsiinilise pausi. Sellest Nelis-Naukase sõnul abi ei olnud ja Priinits edasi vehelda ei saanud.

Teistest En Garde’i vehklejatest oli Oliver Laasik 48 osaleja seas üheksas, Oskar Pisnenko 23. ja Ken-Keiro Silde 27. „Oliverist on kahju,” ütles Nelis-Naukas. Laasik tegi lõpuks kolmandaks jäänud Erik Tobiasega hea matši. „Seis oli 13:13, Oliver tegi taktikaliselt kõik õigesti, aga lihtsalt ei saanud vastasele pihta,” ütles Nelis-Naukas. „Eks tuleb jälle trenni minna ja harjutada,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments