Palivere mees leidis üle kilose puraviku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvi Pukk seentega. Foto: Urmas Lauri
Arvi Pukk seentega. Foto: Urmas Lauri

Palivere elanik Arvi Pukk tuli pühapäeval metsast koju 1,2 kilo kaaluva pomerantspuravikuga.

Ülejäänud sama koha pealt leitud puravikud olid samuti hiiglase mõõtu – ligi kilosed. „Tallinna turul küsivad ühe sellise eest viis eurot,” ütles Pukk. Pole ka ime – ühest 30sentimeetrise läbimõõduga kübaraga ja jämeda jalaga puravikust saab söönuks küll. „Väga hea seen kuivatada ja marineerida,” ütles Pukk.

Pukk on tõelise kirega seenel käinud paarkümmend aastat. Sama suuri pomerantspuravikke leidis ta täpselt sama koha pealt Palivere külje alt Luigu metsast ka paar aastat tagasi. Viis aastat tagasi samast kohast leitud pomerantspuravik kaalus koguni 1,3 kilo.

Tänavune seeneaasta on Puki sõnul nigel. Peale hiigelpuravike naasis ta pühapäeval metsast 300 grammi kukeseentega. „Pilvikuid ja liimikuid olen leidnud, riisikatega on kehvasti,” ütles Pukk.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lauri
2 kuud tagasi

Arvi topiks vettinud “Lehma koogi” ka omale märssi…

Nimi kohustuslik
2 kuud tagasi

Milleks midagi eemaldada? Liha sobib koos seentega ju suurepäraselt süüa!

seene vänn
2 kuud tagasi

Tegija vend!

Lonni
2 kuud tagasi

Tore oleks mükoloogilt küsida,kui suur oli selle 1,2kg seene liha netokaal? Kui sellel kõige suuremal seenel kübara alt eemaldada see (pilti vaadates)vettinud sammal ning kindlasti ussitanud jalg,siis ega sealt palju ju vist järele ei jääkski!?