Palivere mees leidis metsast ligi kilose puraviku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile Palivere metsast leitud pomerantspuravikud. Arvo Tarmula

Palivere elanik Arvi Pukk leidis pühapäeval kodukandis seenel käies meetrise lapi pealt hiiglasliku pesakonna pomerantspuravikke.

„Olin juba teel koju, korvid täis, vihma sadas, väsinud, mõtlesin, et teen ühe tiiru veel ja siis – selline pesakond, usu või ära usu,” ütles Pukk.

Lähestikku kasvas 11 seent, pisemaid ja suuremaid, mis kaalusid kokku kolm kilo.

Nii suurt seenepesakonda pole 17 aastat seenel käinud Pukk kunagi varem näinud.

Kõige suurem pomerantspuravik kaalus 700 grammi, järgmine 620 grammi, ülejäänud oli pisemad.

Ühtekokku tõi Pukk pühapäeval metsast koju 17 kilo seeni: puravikke, riisikaid, kukeseeni, liimikuid jt.

Vaatamata kuivale suvele on seenesügis Puki sõnul uskumatult hea. Kõige rohkem olevat puravikke. Kuuseriisikaid aga on vähe ja enamasti on need ussitanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lonni
5 aastat tagasi

Olen kah nii mitmelgi korral Palivere metsas seenel käinud ja tean , et enamik ülekasvanud puravikke on USSITANUD! Nii, et Arvi , enamuses sinu puravike bruto kaalust on ussikeste oma !Kui arvestame puhaskaalu, ehk siis neto , on seente kaal 0!

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Ära ole kade! Linnamäe tagant paar nädalat tagasi tõime abikaasaga kokku 124 puravikku auto pagass oli umba täis! Puravikke oli nelja liiki pluss sirmikud ja kümmekond metsašampinjoni, kuuseriisikad enamus ussitanud.