Haapsalus toimus kolme maakonna kergejõustiku maavõistlus

Vanemate neidude mitmevõistluse esikolmik. Foto: Kaja Ladva
Vanemate neidude mitmevõistluse esikolmik. Foto: Kaja Ladva

Haapsalu linnastaadionil võistlesid möödunud nädalal noored kergejõustiklased, kus toimus Haapsalu kergejõustikuklubi korraldatud noorte kolmikmaavõistlus kergejõustikus.

Lääne, Harju ja Pärnu maakonna koolide mitmevõistlusel võistlesid noored kergejõustiklased kolmes vanuseklassis. Kõige nooremad, 2011-2012 sündinud ning 2009-2010 ja 2007-2008 sündinud sportlased. Seega oli ühes võistluses koos lapsed, kes teevad kergejõustikus oma esimesi samme ja juba ka 15 aastased üsna kogenud sportlased.

Mitmevõistlus toimus neljal alal. 60 meetri jooks, kaugus- ja kõrgushüpe, noorematel palli, ning vanemas grupis odavise.

Kokku tuli võistlema suur hulk noori ja võistlused olid huvitavad. Paljudes vanusegruppides nägi esikolmiku kohtade võistluses mõnepunktilist paremust. Noored said väga väärt mitmevõistluse. Oli päris mitmevõistlus, kus ühel alal anti, teiselt jälle võeti vajalikke punkte.

Nooremate tüdrukute arvestuses sai üldvõidu Ridala põhikooli õpilane Ellise Mari Toomemägi. Ta kogus nelja alaga 1959 punkti. Ta edestas teise ja kolmanda koha tüdrukuid Iris Fillippovit ja Nora Annamat neljasaja-viiesaja punktiga. Nooremate poiste esikoht tuli samuti Läänemaale. Oliver Jugapuu kogus nelja alaga 1254 punkti. Teiseks tuli Sebastian Seisonen 1005 ja kolmandaks Aron Suvemaa 956 punktiga.

Keskmises vanusegrupis võidutses tütarlastest Ääsmäe põhikooli õpilne Elis Filippov. Ta sprintis 60 meetrit 8,3 sekundiga ja viskas palli koguni 48 meetrit. Kokku punkte 3183. Teise, kolmanda koha sportlasi edestas ta üle 700 punktiga. Anna-Brit Aser oli teine ja Gerda Kikas kolmanda koha tütarlaps.

Poiste arvestuses sai võidu taas Ridala sportlane. Jass Rosenberg kogus 1933 punkti. Ta edestas treeningkaaslasi Haapsalu kergejõustikuklubist mõnesaja punktiga. Pärtel Tederov kogus 1730 ja Cristofer Kuusik 1693 silma. Siin hüppas kogu esikolmik kõrgust 1.30, Rosenberg saatis 150grammise palli veel 47 meetri kaugusele. Kuusik hüppas kaugust üle nelja meetri, täpsemalt 4.02.

Vanemas vanusegrupis võttis neidudest võidu Haapsalu esindaja Liisi Idvan. Ta kogus nelja alaga 2599 punkti. Teise kolmanda koha vahe jäi aga ainult 26 punkti. Viktoria Slizunov Ääsmäe koolist kogus 2434 punkti ja Egle Kolga Haapsalust 2408 punkti. Idvan hüppas kõrgust 1.45 ja Kolga kaugust 4.55.

Vanemate poiste arvestuses läks kaksikvõit Ääsmäe kooli vendadele. Maerold Virt kogus 2959 ja Marten Virt 2876 punkti. Kullamaa keskkooli Kevin Matteus oli napilt kolmas, kaotades näiteks hõbeda 49 ja kulla napilt üle 100 punktise kaotusega. Siin hüppasid poisid hästi kõrgust, kogu esikolmik 1.65. Oda lendas kahel esimesel üle 30 meetri ja kõik said kauguses kirja tulemused üle viie meetri. Siin tegi vapra võistluse ka Lihula gümnaasiumi sportlane Sten-Martin Viidemaa. Kokku talle neljas koht.

Iga klassi esikolmikut premeeriti medalite ja diplomiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments