Österbyst sai jalgsi Haapsallu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Österbi rand madala veega. Foto Maie Arro

Kuiva jalaga nädalavahetusel Noarootsist otse Haapsallu küll ei saanud, kuid Haapsalu lahe vesi oli nii maas, et Österby sadama juures oli meri tavapärasest veepiirist kohati saja meetri võrra taandunud. „Ehk 70 m, mõnel pool vähem, mõnel pool rohkem,” hindas merepõhja pildistamas käinud Maie Arro.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
käbi
1 aasta tagasi

Unistada ju võib. Vahva oleks Tagalahel vonklev puidust jalutamis-sild nagu Pärnu rannas. Küll oleks seal tore linde vaadata kuulata.

maa
1 aasta tagasi

tõuseb haapsalus, nii et varsti on seal kõik kuiv

En.
1 aasta tagasi

Kas ei saaks merevee madalseisu abil kokku hoida Tagalahe süvenduskuludelt? Eelnevalt peab muidugi teadma, kuhu ja mida kaevata. Nähes, mis imet tehti Väikse viigiga võiks vähemalt Haapsalu kuursaali-poolset ümbrust päästa proovida. Ehitada jahisadamast Aafrika rannani tammiga merest eraldatud kanal? Ülejäänud laht elaks siis oma elu aga vähemalt vanalinna veerel (Kolmandas viigis?) sõidaksid paadid-jahid ning ujuksid supelsaksad nagu muiste. Üldse ei imesta, kui mere madalseisu tingimustes jõuab usin kopamees ehitada hulga tugevat tammialust, mida kõrge veeseisuga teha oleks tülikas.

eksole
1 aasta tagasi

veider, vesi on ennegi madalam olnud, isegi oluliselt madalam. See ei ole üldse mingi haruldane nähtus. Milleks selliseid lapsikuid uudiseid üldse vaja on?

artikkel
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

pole tõesti tasemel, puuduvad nähtust ilmestavad väljendid, nagu imeline, maailmakuulus, võrreldamatu, esmakordne, ainulaadne, jne.

tuleks
1 aasta tagasi

holmi juurest noarootsini punnsein lüüa, tagalaht suurest veest tühjaks, saaks linn noarootsi endale ja rahvas hea riisipõllu kuni saunjani